Ticker

10/recent/ticker-posts

Τα πράγματα «ΑΓΡΙΕΨΑΝ» πολύ με την ανασύνταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας-Τροποποιήσεις έγιναν στον ΚΟΚ ο οποίος προβλέπει πλέον μέχρι και ΙΣΟΒΙΑ φυλάκιση σε ορισμένες περιπτώσεις....-

Τα πράγματα «ΑΓΡΙΕΨΑΝ» πολύ με την ανασύνταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας-Τροποποιήσεις έγιναν στον ΚΟΚ ο οποίος προβλέπει πλέον μέχρι και ΙΣΟΒΙΑ φυλάκιση σε ορισμένες περιπτώσεις....-






Τροποποιήσεις έγιναν στον ΚΟΚ, ο οποίος προβλέπει πλέον μέχρι και ισόβια φυλάκιση σε ορισμένες περιπτώσεις και στενεύει πολύ τα περιθώρια για την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
Η κατανάλωση αλκοόλ πριν την οδήγηση έχει ως αποτέλεσμα αμέτρητους θανάτους στη χώρα μας κάθε χρόνο. Παρά την ενημέρωση και τα καθημερινά παραδείγματα γύρω μας, πολλοί οδηγοί συνεχίζουν να ακολουθούν την ίδια τακτική.
Πλέον ωστόσο, τα πράγματα «αγριεύουν» πολύ με την ανασύνταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Πιο συγκεκριμένα, φυλάκιση έως και τρία έτη, χρηματική ποινή και πολλές, βαρύτερες κυρώσεις σε περίπτωση τραυματισμών από ατύχημα κλπ, θα δέχεται όποιος οδηγεί όχημα:
Υπό την επήρεια αλκοόλ
Υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών
Με επικίνδυνη σωματική ή πνευματική εξάντληση
Σε εθνικές ή περιφερειακές οδούς στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
Σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια, πλατείες
Που είναι τεχνικά ανασφαλές
Που έχει φορτωθεί με μη ασφαλή τρόπο
Επιπροσθέτως, αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τον κίνδυνο τραυματισμού κάποιου ανθρώπου, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους. Σε περίπτωση δε, που τραυματίσει άνθρωπο, η φυλάκιση είναι έως και δέκα έτη και αν η πράξη είχε αποτέλεσμα το θάνατο ανθρώπου, θα τιμωρηθεί με φυλάκιση τουλάχιστον δέκα ετών.
Ακόμη, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλλει ισόβια κάθειρξη αν προκληθεί θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων. Ο νέος Ποινικός Κώδικας αναδιαρθρώθηκε πλήρως και προχώρησε στην κατάργηση των αναχρονιστικών διατάξεων του προηγούμενου Ποινικού Κώδικα, ο οποίος ήταν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 1951.
Πάντως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε μερικά πολύ σημαντικά πράγματα. Αρχικά, για να έχουν αντίκτυπο όλα τα παραπάνω στους δρόμους και επιτέλους, να γίνουν ασφαλέστεροι, πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι στο ακέραιο προς παραδειγματισμό και συμμόρφωση! Επίσης, οι έλεγχοι να γίνουν συχνότεροι και η ενημέρωση, περισσότερη!
Επίσης, πολλά ερωτήματα έχουν γεννηθεί για την αξιολόγηση της σωματικής και πνευματικής εξάντλησης από τα όργανα της τάξης. Πώς θα κρίνει δηλαδή η αστυνομία, ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν είναι σε θέση να οδηγεί λόγω της κούρασής του; Θα περνάει κάποιο… τεστ για παράδειγμα ή απλώς θα το κρίνει ο εκάστοτε αστυνομικός; Σίγουρα αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν, ώστε να ενημερωθούν και οι οδηγοί.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 

Loading...