Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΟ αίτημα της Ουάσινγκτον προς την Αθήνα να ΣΤΕΙΛΕΙ στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

ΕΚΤΑΚΤΟ αίτημα της Ουάσινγκτον προς την Αθήνα να ΣΤΕΙΛΕΙ στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.






Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ελλάδα να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή του Περσικού Κόλπου ως τμήμα της διεθνούς δύναμης ασφάλειας που επιχειρεί στην περιοχή.
Παραμονή της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα με αφορμή την υπογραφή της νέας αμυντικής συμφωνίας των δύο κρατών και της έναρξης του δεύτερου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου, η Ουάσινγκτον ζήτησε από την Αθήνα την συμμετοχή της χώρας μας στην διεθνή δύναμη για την ασφάλεια στον Περσικό Κόλπο.
Το αίτημα της Ουάσινγκτον προς την Αθήνα εξέφρασε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο Αμερικανός ομόλογός του Μάρκ Εσπερ.
Στην συνέχεια, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία τους ο κ. Εσπερ σε μήνυμα του στο twitter επανέλαβε τους στενούς δεσμούς ΗΠΑ και Ελλάδας και παράλληλα εξήρε το γεγονός πως η χώρα μας είναι ένα από τα λίγα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ που δαπανούν πάνω από το 2% του ετήσιου προϋπολογισμού τους για την άμυνα.
Παράλληλα, ο Αμερικανός αξιωματούχος ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτόπουλο για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει μέχρι στιγμής και ταυτόχρονα προέτρεψε την Αθήνα να συμμετάσχει στην διεθνή πρωτοβουλία για την προστασία κρίσιμων υποδομών στον Περσικό Κόλπο.
Υπενθυμίζουμε πως το αμερικανικό αίτημα για συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πολυεθνική ναυτική δύναμη είχε διατυπωθεί  και τον περασμένο Αύγουστο. Ειδικότερα, το αίτημα φορούσε την συνδρομή ελληνικής φρεγάτας ή εναέριου μέσου παρακολούθησης και παροχής πληροφοριών.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...