Ticker

10/recent/ticker-posts

Εφαρμογή στο κινητό εντοπίζει τους οφειλέτες προς το δημόσιο στα 500 μέτρα


Εφαρμογή στο κινητό εντοπίζει τους οφειλέτες προς το δημόσιο στα 500 μέτρα








Ακούγεται απίστευτο, αλλά υπάρχει εφαρμογή στο κινητό που μπορεί να εντοπίσει τους οφειλέτες προς το δημόσιο.
Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει κάνει άλματα προόδου. Τα κινητά μας τηλέφωνα είναι πλέον «έξυπνα» και με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούμε να κάνουμε πράγματα που σε άλλες εποχές θα μας έπαιρνε ώρα. Για παράδειγμα από το κινητό μας μπορούμε να παραγγείλουμε φαγητό ή ακόμα και να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας.
Δεν θα αργούσε η στιγμή που οι αρχές θα χρησιμοποιούσαν την τεχνολογία προκειμένου να πιάνουν τους παραβάτες πάσης φύσεως. Η αρχή έγινε όταν η τροχαία απέκτησε ηλεκτρονικά μέσα για να μπορεί αν ελέγχει το αν κάποιος τρέχει στους δρόμους. Ωστόσο η εφαρμογή που κυκλοφόρησε προσφέρει μια υπηρεσία που θα βάλει πολλούς σε μπελάδες.
Οι αρχές ξέρουν που είσαι και ότι…χρωστάς
Αυτή την καινοτόμα ιδέα είχαν οι αρχές της Κίνας. Η εφαρμογή με την ονομασία «Χάρτης για κακοπληρωτές οφειλέτες» εντοπίζει από απόσταση τους οφειλέτες προκειμένου να μη μπορούν να διαφύγουν από την χώρα. Την αποκάλυψη έκανε το δίκτυο ABC, όσον αφορά το application που ήρθε να… ταράξει την καθημερινότητα των Κινέζων.
Πως λειτουργεί; Ο χρήστης ο οποίος θα κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του, θα μπορεί να εντοπίζει σε ακτίνα 500 μέτρων, όποιον έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το κινεζικό κράτος. Μέσω ειδικού λειτουργικού, το κινητό του χρήστη της εφαρμογής θα βγάζει μια φωτεινή προειδοποιητική ένδειξη, όταν βρίσκεται κοντά σε οφειλέτη. Συν τοις άλλοις, το πρόγραμμα θα «σκανάρει» τα στοιχεία του «δράστη» και θα παρουσιάζει την τοποθεσία του στον κάτοχο της εφαρμογής. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί εάν ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει τα πλήρη στοιχεία ή τη φωτογραφία του εκάστοτε οφειλέτη.
Ο στόχος των Κινέζων είναι να εισάγουν στην καθημερινότητα ένα σύστημα κοινωνικής βαθμολόγησης. Κάθε πολίτης θα κρίνεται από τους συμπολίτες του, με το πρώτο «μέτρο» να αφορά τον κοινωνικό περίγυρο και το αίσθημα της ντροπής. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι αυτό το πλάνο θα μπορούσε να είναι επεισόδιο της σειράς Black Mirror του Netflix.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...