Ticker

10/recent/ticker-posts

Οπως αναφέρει στο δημοσίευμα του ο «Ελεύθερος Τύπος» δίνονται Αναδρομικά 10 μηνών για όλους τους δικαιούχους ακόμη και για αυτούς που δεν έχουν καταθέσει αγωγές....!!Τι ποσά θα δοθούν!!


Οπως αναφέρει στο δημοσίευμα του ο «Ελεύθερος Τύπος» δίνονται Αναδρομικά 10 μηνών για όλους τους δικαιούχους ακόμη και για αυτούς που δεν έχουν καταθέσει αγωγές....!!Τι ποσά θα δοθούν!!







Αναδρομικά 10 μηνών για όλους τους συνταξιούχους προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των παράνομων μειώσεων που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε συντάξεις.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τα αναδρομικά 10 μηνών αφορούν όλους τους συνταξιούχους, από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι και τον Απρίλιο του 2016.

Οι αποφάσεις που έκριναν αντισυνταγματικές τις μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 ανοίγουν πλέον τον δρόμο για αναδρομικά ύψους 2,1 δισ. ευρώ. Στην περίπτωση, ωστόσο, που μπουν και τα δώρα ο… λογαριασμός ανεβαίνει στα 3,7 δισ.

Σε πολλές δόσεις τα αναδρομικά

Οπως αναφέρει στο δημόσιευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος», οι πληρωμές των δικαιούχων θα γίνουν σε πολλές δόσεις (48, 60, 65 ή και 72), που θα καθοριστούν από το τελικό κόστος των επιστροφών των παράνομων μειώσεων.

Κατά τις ίδιες πηγές, το 10μηνο των αναδρομικών επιλέγεται ως λύση για όλους τους συνταξιούχους, είτε έχουν κάνει αγωγές για να διεκδικήσουν τις παράνομες μειώσεις μέσω δικαστηρίων και μάλιστα για περισσότερους μήνες είτε δεν έχουν καταθέσει αγωγές.

Γεραπετρίτης: Με δόσεις από τον Οκτώβριο αναδρομικά των συνταξιούχων -Το Δεκέμβριο θα δοθούν 200 εκατ. ευρώ σε ευάλωτους

Η εν λόγω εξέλιξη έθεσε σε κινητοποίηση το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας που ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επίσημη κοστολόγηση, αναζητώντας τη νομική φόρμουλα για να επιστραφούν τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους για το ελάχιστο διάστημα των 10 μηνών.

Τα ποσά των αναδρομικών

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, οι παράνομες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, που αφορούν στο 10μηνο Ιουλίου 2015 – Απριλίου 2016 φέρνουν αναδρομικά ύψους έως και 5.110 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές τα αναδρομικά ανέρχονται έως και στα 2.800 ευρώ, όμως αφορούν 12 μήνες. .

Πάντως, ανοιχτό μένει αν οι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα αναδρομικά με τις αγωγές για επιστροφές μειώσεων που φτάνουν ως και το 2018 και μάλιστα με αποφάσεις που τους δικαιώνουν ήδη. Το τι θα γίνει με τις αγωγές, όπως τονίζει ο «Ελεύθερος Τύπος», θα φανεί από μια νέα απόφαση που θα βγει από το ΣτΕ και η οποία θα κρίνει αν το διάστημα των αναδρομικών περνάει το 10μηνο.

Πιθανολογείται ότι η επιστροφή 10μήνου από την κυβέρνηση δεν θα επηρεάσει τις διεκδικήσεις για αναδρομικά ως και το 2018, αλλά αυτά δεν θα αφορούν όλους τους συνταξιούχους, παρά μόνον όσους έχουν κάνει αγωγές.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 

Loading...