Ticker

10/recent/ticker-posts

ΩΡΑ 10:05!ΤΡΟΜΕΡΗ ΙΣΧΥΣ – Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ- (ΒΙΝΤΕΟ)


ΩΡΑ 10:05!ΤΡΟΜΕΡΗ ΙΣΧΥΣ – Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ- (ΒΙΝΤΕΟ)







Προβολή ισχύος από την Ρωσία και τον Βλάντιμιρ Πούτιν με την διεξαγωγή μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων!

Σε μια χρονική συγκυρία όπου οι ισορροπίες ισχύος μπορούν να χαρακτηριστούν ευμετάβλητες, σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μόσχα έδωσε το πράσινο φως για την πραγματοποίηση εξειδικευμένων ασκήσεων και δοκιμών, με την εκτόξευση της «πυρηνικής τριάδας», δηλαδή πυραύλους και οπλικά συστήματα που μπορούν να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές και είναι σε θέση να εκτοξευτούν από υποβρύχιο, από στρατηγικό βομβαρδιστικό και από επίγειο εκτοξευτή.


Η ταυτόχρονη δοκιμή διάφορων τακτικών και στρατηγικών πυρηνικών όπλων που διαθέτει η Ρωσία, διεξήχθη στο πλαίσιο της μαζικής στρατιωτικής άσκησης που ονομάζεται «Grom-2019» ή αλλιώς «Thunder» στα αγγλικά.


Η τεράστια στρατιωτική άσκηση

Στην άσκηση αυτή συμμετείχαν περίπου 12.000 στρατιώτες, εκατοντάδες εκτοξευτήρες πυραύλων, αεροσκάφη και μεγάλος αριθμός πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το onalert.gr, υποβρύχια του Βόρειου Στόλου και του Στόλου Ειρηνικού, του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, εκτόξευσαν τους στρατηγικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Sineva σε στόχους που βρίσκονταν στην βορειοδυτική Ρωσία και στην Άπω Ανατολή.

Επιπρόσθετα, δυνάμεις του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού εκτόξευσαν αριθμό πυραύλων Kalibr από την Θάλασσα του Μπάρεντς και την Κασπία Θάλασσα.


Οι χερσαίες ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις προχώρησαν στην επιτυχημένη εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Yars, ο οποίος χτύπησε τον στόχο σε απόσταση 6.000 χιλιομέτρων, ενώ παράλληλα εκτοξεύθηκαν και τακτική πύραυλοι Iskander στη νότια και ανατολική Ρωσία.

Τέλος, δράση είδαν και οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, με πρωταγωνιστές τα στρατηγικά βομβαρδιστικά τύπου Tu-95MS μεγάλης εμβέλειας, τα οποία εκτόξευσαν πυραύλους cruise, οι οποίοι μπορούν να ενσωματώσουν πυρηνικές κεφαλές, σε στόχους που βρίσκονταν στην βόρεια Ρωσία.
ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.