Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΟ-Σεργκέι Ρίζκοβ που είναι επικεφαλής του «Ρωσικού Εθνικού Κέντρου για την μείωση του πυρηνικού κινδύνου».Η ΡΩΣΙΑ στέλνει στρατιωτικούς στην ΕΛΛΑΔΑ.Τι αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ....ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΕΚΤΑΚΤΟ-Σεργκέι Ρίζκοβ που είναι επικεφαλής του «Ρωσικού Εθνικού Κέντρου για την μείωση του πυρηνικού κινδύνου».Η ΡΩΣΙΑ στέλνει στρατιωτικούς στην ΕΛΛΑΔΑ.Τι αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ....ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ









Ρώσοι στρατιωτικοί θα κάνουν…»επιθεώρηση» στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αλλά και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στον τομέα της άμυνας, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έχει τεθεί και η τεράστια διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι στρατιωτικοί και αξιωματούχοι θα έρθουν στην Ελλάδα προκειμένου να πραγματοποιήσουν επίσκεψη σε εκπαιδευτικά κέντρα και εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων αυτή την βδομάδα.
Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Εγγράφου Βιέννης», που έχει υιοθετήσει ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κατά τη διάρκεια του Φόρουμ «Συνεργασία για την Ασφάλεια» το 2011.
Το «Έγγραφο Βιέννης 2011» είναι ένα δεσμευτικό έγγραφο. Είναι ουσιαστικά ένας Κατάλογος Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας (ΜΟΕΑ), που περιλαμβάνει μέτρα σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών και καθιέρωση επικοινωνίας μεταξύ των Κρατών-μελών.

Το «Έγγραφο Βιέννης 2011»

Η ανταλλαγή πληροφοριών γίνεται σε καθορισμένα χρονικά πλαίσια και αφορά μεταξύ άλλων:
– Τη διακίνηση συμβατικών όπλων και σχετικής τεχνογνωσίας
– Την εφαρμογή του Κειμένου για τα μικρά και ελαφρά όπλα.
– Τον Κώδικα Συμπεριφοράς
– Τον Αμυντικό Σχεδιασμό και τις στρατιωτικές δαπάνες
– Την Παγκόσμια Ανταλλαγή Πληροφοριών
– Το δίκτυο επικοινωνιών
– Την εφαρμογή των ΜΟΕΑ
– Τον προγραμματισμό επισκέψεων αξιολογήσεων και επιθεωρήσεων.

Τι αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ

Στο πλαίσιο αυτό, οι Ρώσοι στρατιωτικοί επιθεωρητές θα επισκεφθούν τα εκπαιδευτικά κέντρα και εγκαταστάσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από την Τρίτη 1η μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει σήμερα η επίσημη εφημερίδα της Ρωσίας, επικαλούμενη τον Σεργκέι Ρίζκοβ που είναι επικεφαλής του «Ρωσικού Εθνικού Κέντρου για την μείωση του πυρηνικού κινδύνου».
΄Ένοπλες Δυνάμεις
Οι Ρώσοι επιθεωρητές θα ενημερωθούν για τις στρατιωτικές μονάδες και τους σχηματισμούς που αναπτύσσονται στην περιοχή και για τις τρέχουσες στρατιωτικές δραστηριότητες, καθώς και για την στρατιωτική διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019».
Το έγγραφο της Βιέννης είναι μια συμφωνία μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που προορίζονται για την εφαρμογή μέτρων εμπιστοσύνης και ασφάλειας.
Με πληροφορίες από: Sputnik / Φωτογραφίες InTime News
onalert.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...