Αλλάζουν όλα στον φόρο κληρονομιάς και στις γονικές παροχές:Φρένο στις αποποιήσεις κληρονομιών....


Αλλάζουν όλα στον φόρο κληρονομιάς και στις γονικές παροχές:Φρένο στις αποποιήσεις κληρονομιών....


Φρένο στις αποποιήσεις κληρονομιών επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών με τη νέα, βελτιωμένη «πάγια ρύθμιση» φορολογικών οφειλών που προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα αυτή ρύθμιση θα παρέχει τη δυνατότητα εξόφλησης των φόρων κληρονομιάς με άκρως ευνοϊκούς όρους οι οποίοι ουδέποτε ίσχυσαν κατά το παρελθόν, επιτρέποντας σε πολλούς φορολογούμενους να απαλλαγούν από δυσβάστακτα οικονομικά βάρη, πληρώνοντας σταδιακά με χαμηλά ποσά μηνιαίων δόσεων, τις οφειλές που προκύπτουν από την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας κληρονομιάς.
Συγκεκριμένα με τη νέα ρύθμιση, οι οφειλές από φόρους κληρονομιάς θα είναι δυνατόν να εξοφλούνται έως και σε 48 δόσεις υπό τον περιορισμό ότι το ποσό της κάθε δόσης δεν θα μπορεί να είναι χαμηλότερο των 15 ευρώ. Με το ισχύον σήμερα καθεστώς οι φόροι κληρονομιών μπορούν να εξοφληθούν είτε άτοκα σε 12 μηνιαίες δόσεις, καθεμία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 500 ευρώ ή σε 24 μηνιαίες δόσεις, με ετήσιο επιτόκιο 5% και με το ελάχιστο ποσό κάθε δόσης να έχει οριστεί στα 15 ευρώ.
Προϋπόθεση για να ισχύσει το ανώτατο όριο των 48 μηνιαίων δόσεων θα είναι ο οφειλέτης να έχει ετήσιο πραγματικό εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που το πραγματικό ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα ξεπερνά τα 10.000 ευρώ, ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων θα προκύπτει με βάση κλίμακα ποσοστών που θα εφαρμόζονται επί του εισοδήματος αυτού και θα καθορίζουν το ποσό των καταβολών που θα μπορεί να πραγματοποιεί ο οφειλέτης σε ετήσια βάση.
Στη συνέχεια το ποσό των καταβολών σε ετήσια βάση θα διαιρείται με το 12 και έτσι θα προκύπτει το μηνιαίο ποσό καταβολής. Κατόπιν, με διαίρεση της ρυθμιζόμενης οφειλής δια του μηνιαίου ποσού καταβολής θα διαμορφώνεται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων, ο οποίος θα μπορεί να φτάνει έως και τις 48.
 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Από το Blogger.