ΓΕΕΘΑ:Εφιστά την προσοχή στους πολίτες της Σαμοθράκης και προχώρησε σε διευκρινίσεις για την ασφάλεια των πολιτών.


ΓΕΕΘΑ:Εφιστά την προσοχή στους πολίτες  της Σαμοθράκης και προχώρησε σε διευκρινίσεις για την ασφάλεια των πολιτών.Το ΓΕΕΘΑ έκανε γνωστό πως στις 24 Σεπτεμβρίου και στις 22 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν στρατιωτικές ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε περιοχή της Σαμοθράκης και προχώρησε σε διευκρινίσεις για την ασφάλεια των πολιτών.
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της τεράστιας διακλαδικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019″ θα διεξαχθούν ασκήσεις από τις ελληνικές αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις κοντά στη Σαμοθράκη, όπου και εφιστά την προσοχή στους πολίτες για συγκεκριμένες περιοχές.
Ειδικότερα, αεροναυτική άσκηση, άνευ πυρών στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σαμοθράκης, θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου και 22 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της εθνικής διακλαδικής άσκησης μεγάλης κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019», η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ.
Κατά το διήμερο διεξαγωγής της αεροναυτικής άσκησης, συνίσταται η αποφυγή διέλευσης από την επικίνδυνη περιοχή, η οποία καθορίζεται από τα εξής στίγματα (βάση WGS 84):
α. φ=40ο 26,27 Β, λ=025ο 55,05 Α
β. φ=40ο 23,00 Β, λ= 025ο 24,00 Α
γ. φ= 40ο 35,00 Β, λ=025ο 10,00 Α
δ. φ=40ο 50,00 Β, λ=0,25ο 10,00 Α
Σημειώνεται πως στην άσκηση, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, συμμετέχουν τα Γενικά Επιτελεία, οι Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες καθώς και φορείς του Πολιτικού Τομέα.
 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...