Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ-ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ» – ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΗ!!(ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ)




ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ-ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ» – ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΗ!!(ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ)








Εξελίξεις δρομολογούνται ενόψει των τουρκικών πιέσεων στην Κύπρο και των συνεχώς αυξανόμενων απειλών από το καθεστώς Ερντογάν. Όπως αποκαλύπτει ο Πρόεδρος Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων Κύπρου, φέρεται να σχεδιάζεται επανασύσταση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, προς άμεση, από κοινού, αντιμετώπιση οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής και αμφισβήτησης της νόμιμης κυριαρχίας.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες φέρεται να πραγματοποιήθηκε κοινή άσκηση Ελλάδας και Κύπρου, με συμμετοχή των δυνάμεων της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, σε άγνωστη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, θέτωντας τα θεμέλια για ενεργοποίηση του κοινού δόγματος..

Συγκεκριμένα, όπως είχε αναφερθεί, «μεταγωγικά αεροσκάφη C-130H της 356 MTM της ΠΑ συμμετείχαν σε μια κοινή ελληνο-κυπριακή άσκηση σε μια άγνωστη τοποθεσία στην Α.Μεσόγειο. Σε περίπτωση πιθανής εισβολής από την Τουρκία, η ελληνική πολεμική αεροπορία με αεροσκάφη C-130 που θα προστατεύονται από μαχητικά F-16 της 115 ΠΜ, θα υποστηρίξουν αμυντικές επιχειρήσεις του ελληνικού στρατού εναντίον των εισβολέων».

Επανασύσταση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος προανήγγειλε ο Πρόεδρος Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων Κύπρου, Μάκης Οικονομίδης μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι. Φιλοξενούμενος μαζί με τον Αλέξανδρο Παλατιανό, Πρόεδρο Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων ανέλυσαν την ετοιμότητα ελληνικών και κυπριακών ενόπλων δυνάμεων, την ώρα που οι προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων δεν έχουν σταματημό.

«Οι ένοπλες δυνάμεις τόσο σε Ελλάδα όσο και στην Κύπρο είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε απειλή. Υπήρξαν ατυχείς περιπτώσεις στο παρελθόν. Όποτε υπάρχει συγκεκριμένος σκοπός, κοινός, τότε το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό», σημείωσε ο κ.Οικονομίδης, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι διαχρονική η παρουσία της Τουρκίας. «Λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα από πλευράς Κύπρου», είπε.

Σύμφωνα λοιπόν και με τις δηλώσεις του κ. Μάκη Οικονομίδη, η επανασύσταση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος φαίνεται πως βρίσκεται στο πλάνο για το προσεχές μέλλον, καθώς η απρόβλεπτη Άγκυρα έχει δημιουργήσει συνθήκες κρίσεις στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στο Αιγαίο, ειδικότερα στις περιοχές μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Αναφορικά με την ενίσχυση της Άμυνας, στον απόηχο και του αποκαλυτπικού δημοσιεύματος της Σημερινής, ο κ.Οικονομίδης εξήγησε ότι ενισχύεται η αποτρεπτική ικανότητα της Ε.Φ. «Ο Ερντογάν ας μην επαναπαύεται στο 1974, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σήμερα».

Αποκάλυψε ότι στο πολύ σύντομο μέλλον θα υπάρξει ανασύσταση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος. «Αυτό στη βάση πληροφοριών. Θεωρείστε πως έχει δρομολογηθεί η σύστασή του», συμπλήρωσε.

«Ο υπέρμετρος ρεαλισμός προκαλεί στασιμότητα όπως και ο υπέρμετρος ιδεαλισμός προκαλεί σταυροφορίες. Το ελληνικό ναυτικό πρέπει να σημειωθεί ότι δεν κατέγραψε ποτέ καμιά ήττα μέχρι σήμερα», είπε.

Από πλευράς Ελλάδος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις σε στενή συνεργασία. «Θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ οι επίδοξοι των δικαίων μας να κάνουν το οτιδήποτε. Και στο πρόσφατο παρελθόν και τώρα οι αντίπαλοί μας, οι Τούρκοι προέβησαν σε δηλώσεις που δεν τελεσφόρησαν. Ίσως να είναι για εσωτερική κατανάλωση οι δηλώσεις αυτές».

Αναφερόμενος στο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα ο κ.Παλατιανός σημείωσε ότι «οι συνθήκες ωρίμασαν. Μπήκαμε σε άλλη τροχιά και μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι το Ενιαίο Αμυντικό δόγμα».


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Loading...