Ticker

10/recent/ticker-posts

Θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, όμως έγινε!!Δεν μπορεί κανείς να ‘’παίξει’’ με έναν ηγέτη σαν τον B. Πούτιν:Τι απίστευτη παγίδα του έστησαν και το πλήρωσαν πολύ ακριβά….(ΒΙΝΤΕΟ)

Θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, όμως έγινε!!
Δεν  μπορεί κανείς να ‘’παίξει’’ με έναν ηγέτη σαν τον B. Πούτιν:Τι απίστευτη παγίδα του έστησαν  και  το πλήρωσαν πολύ ακριβά….(ΒΙΝΤΕΟ)








Θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, όμως έγινε!
Ένας άνδρας, ονόματι Αλεξάντρ Γκαμπίσεφ, ο οποίος δήλωνε…σαμάνος, ξεκίνησε από τη γενέτειρά του στην περιοχή της Γιακουτίας με σκοπό να φτάσει, όπως ο ίδιος υπολόγιζε, στη…Μόσχα το 2021, για να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ωστόσο, δεν ήθελε απλά να τον…δει από κοντά.
Η φιλοδοξία του 51χρονου, σαμάνου ήταν, όταν φθάσει στη Μόσχα, να οργανώσει μια «τελετή εξορκισμού του Πούτιν».
«Ο θεός είπε πως είναι δαίμονας. Η φύση δεν τον αγαπά. Όπου είναι παρών, σημειώνονται κατακλυσμοί και τρομοκρατικές ενέργειες», είχε δηλώσει ο σαμάνος στο αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό δίκτυο Dojd τον Ιούλιο.
«Από τη στιγμή που θα φύγει, θα υπάρξουν χίλια χρόνια ηρεμίας και ευημερίας», διαβεβαίωσε ακόμη εκατοντάδες οπαδούς του όταν βρισκόταν στην πόλη Τσίτα της Σιβηρίας, φορώντας ένα μπλουζάκι με τον Τσε Γκεβάρα.
Τις τελευταίες εβδομάδες, στο ταξίδι των 5.000 χλμ. ανάμεσα στην πόλη του, το Γιακούτσκ, και τη Μόσχα τον συνόδευε μια μικρή ομάδα «μαθητών» του που είτε έχουν πειστεί είτε διασκεδάζουν με τις δηλώσεις του για τον Ρώσο πρόεδρο. Οι δηλώσεις αυτές ωστόσο, του κόστισαν επικριτικά ρεπορτάζ σε κανάλια της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης και προβλήματα με τις τοπικές αρχές.
Όταν ρωτήθηκε στις αρχές Ιουλίου από το Radio Svoboda, ο Αλεξάντρ Γκαμπίσεφ κατηγόρησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι βύθισε τη Ρωσία «σε μια παραίσθηση φόβου και κατάθλιψης».«Όμως ένας λευκός μάγος, όπως εγώ, μπορεί να διαλύσει αυτήν την παραίσθηση. Εδώ, η πολιτική είναι άχρηστη. Πρόκειται για μαγεία εναντίον μαγείας».
Ο «σαμάνος» συνελήφθη προχθές στη ρωσική δημοκρατία της Μπουριάτια, στην ανατολική Σιβηρία, ενώ κατασκήνωνε με «μαθητές» του σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη. Κατόπιν, εστάλη από τις Ρωσικές Αρχές σε ψυχιατρική κλινική για εξετάσεις.
Η παραπομπή του σε ψυχιατρική κλινική για εξετάσεις προκάλεσε την αντίδραση του ηγέτη τη αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ό οποίος έγραψε στο twitter ότι «αυτές οι μέθοδοι παραπέμπουν στην σοβιετική KGB», όταν έστελναν τους διαφωνούντες σε ψυχιατρεία επειδή διαφωνούσαν με το σύστημα.
Η ιστοσελίδα Znak.com, επικαλούμενη δική της πηγή , αναφέρει ότι ενδέχεται να παραπεμφθεί την δικαιοσύνη «για σύσταση εξτρεμιστικής οργάνωσης». Ο σαμάνος πάντως μετά τη σύλληψή του, φέρεται να δήλωσε σε υποστηρικτές του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, ότι «θα με δικάσουν για εξτρεμισμό, για έκκληση για ανατροπή της εξουσίας. Δικηγόρος υπάρχει, προτίθεμαι να δικαστώ».
Η οργάνωση της διεθνούς Αμνηστίας Amnesty International, χαρακτήρισε τον σαμάνο από την Γιακουτία αντιρρησία συνείδησης και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του, κάτι που οι Ρωσικές αρχές ακόμη δεν ενέκριναν. Του επέτρεψαν ωστόσο να γυρίσει ένα βίντεο, ενώ του υποσχέθηκαν ότι θα τον αφήσουν ελεύθερο υπό τον όρο ότι δεν θα μπορεί να φύγει από τον τόπο κατοικίας του.
Οι υποστηρικτές του σαμάνου Αλεξάντρ Γκαμπίσεφ προτίθενται να διαδηλώσουν σήμερα έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται η Διοίκηση της ρωσικής προεδρίας στην Μόσχα.
Μπορεί το περιστατικό να φαντάζει αστείο και έτσι είναι, ωστόσο αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά το εξής: Στη Ρωσία, φθηνά αριστερά κόλπα δεν «πιάνουν». Όσοι παρίσταναν τους σκληροπυρηνικούς ακτιβιστές, βρέθηκαν είτε στη φυλακή, είτε κυνηγήθηκαν και οδηγήθηκαν εκτός Ρωσίας.
Ο Πούτιν δεν «παίζει» και αυτό το μήνυμα στέλνει με κάθε δυνατό τρόπο, αξιοποιώντας «μεγάλα» ή «μικρά» περιστατικά για το κάνει.πηγη


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...