Ticker

10/recent/ticker-posts

Προειδοποίηση ΣΗΜΕΡΑ Τσελέντη ON CAMERA ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 για σεισμό:«Πρέπει να περιμένουμε στην Αθήνα 30 φορές ισχυρότερο σεισμό»!!ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ

 
Προειδοποίηση ΣΗΜΕΡΑ Τσελέντη ON CAMERA ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 για σεισμό:«Πρέπει να περιμένουμε στην Αθήνα 30 φορές ισχυρότερο σεισμό»!!ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ





Στην εκπομπή του «Καλοκαίρι Μαζί» εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.
Αναφερόμενος στο μεγάλο σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που αναστάτωσε την Αθήνα την Παρασκευή, είπε:

«Λένε όλοι ότι η Αθήνα άντεξε. Δεν άντεξε. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ. Δηλαδή 30 φορές μεγαλύτερος».

Ο κ. Τσελέντης σημείωσε ότι ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, επανέλαβε ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά ενώ σημείωσε ότι η μετασεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση, παρότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέος ισχυρός μετασεισμός.

«Έχουμε ένα θηρίο κοντά μας. Τις Αλκυονίδες. Κάποια στιγμή αυτές θα γρυλίσουν και τότε αλίμονό μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσελέντης.

Στο τέλος ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου τόνισε ότι «πρέπει να περιμένουμε έναν μεγάλο σεισμό στην Αθήνα, 30 φορές μεγαλύτερο, των 6 Ρίχτερ, κάποια στιγμή θα συμβεί».

Παράλληλα, ο κ. Τσελέντης εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμη Λέκκα.

«Κακώς είναι πρόεδρος του ΟΑΣΠ. Δεν μπορεί να ηγείται ένας γεωλόγος ενός τέτοιου φορέα» τόνισε.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.