ΧΡΥΣΟΣ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΣ!!ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ!!

 ΧΡΥΣΟΣ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΣ!!ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ!!


Εντυπωσιάζουν οι Έλληνες αθλητές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Καζάν. Ο Απόστολος Παπαστάμος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ μικτή ατομική και ο Αρκάδιος Ασπουγάλης το αργυρό στα 50μ πρόσθιο.
Πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ. μικτή ατομική αναδείχθηκε ο Απόστολος Παπαστάμος, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που φιλοξενείται στο Καζάν.
Ο 18χρονος Χανιώτης, ο οποίος θεωρητικά ειδικεύεται στα 400μ. μικτή (!), έκανε μία τρομερή κούρσα στον τελικό του αγωνίσματος και τερμάτισε σε 1:59.93, νικώντας «στο νήμα» τον Ισραηλινό Ρον Πολόνσκι (1:59.98).
Ο χρόνος του Παπαστάμου αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων, συντρίβοντας το 2:01.23 του Ανδρέα Βαζαίου από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου (1/8/2012), ενώ απέχει ελάχιστα από το ύψηλό όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο (1:59.67).
Η ελληνική αποστολή όμως πανηγύρισε και δεύτερο μετάλλιο. Λίγη ώρα μετά το θρίαμβο του Απόστολου Παπαστάμου στα 200μ. μικτή, ο Αρκάδιος Ασπουγαλής πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο, κάνοντας χρόνο 28.16 (λίγο πιο αργά από το 28.08 του ημιτελικού), όσο και ο Ολλανδός Κάσπαρ Κορμπεάου, που ανέβηκε μαζί του στο τρίτο σκαλί του βάθρου.