Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ''ΤΑΞΙΔΙΑ''!!Τι σημαίνει ΤΩΡΑ αυτό για εμάς......;;;;

 ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ''ΤΑΞΙΔΙΑ''!!Τι σημαίνει ΤΩΡΑ αυτό για εμάς......;;;;

Ο Αλέξανδρος Kazakov, σύμβουλος του πρώτου επικεφαλής του DPR, Αλέξανδρος Zakharchenko (2014-2018) – σχετικά με τις ιερές σημασίες της επίσκεψης του Πούτιν και του Λουκασένκο στο Βαλαάμ.
Οι εκδρομές του Πούτιν στο Βαλαάμ, όπως σημειώνουν οι πιο έξυπνοι παρατηρητές, σημαίνουν πάντα περισσότερο από τα ταξίδια των προσκυνητών.
Θυμηθείτε τα ταξίδια το 2011 και ειδικά το 2014 (Απρίλιος), όταν ο Πούτιν πήρε μοιραία όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τη Ρωσία και για τον κόσμο σαν σύνολο, αποφάσεις.
Οι πιο μορφωμένοι παρατηρητές πιστεύουν ότι ο Πούτιν, πριν πάρει μεγάλες αποφάσεις, έρχεται στον Μοναχό  Παγκράτι – ηγούμενο της μονής – που ονομάζεται μερικές φορές ο εξομολογητής του Προέδρου και όχι χωρίς λόγο.
Με βάση αυτή τη λογική, με την οποία συμφωνώ, ποια είναι η τελική έννοια αυτού του ταξιδιού; Και γιατί ο Πούτιν πήρε μαζί του τον «Ορθόδοξο άθεο» Λουκασένκο; Τι σημαίνει αυτό για εμάς και για τον κόσμο;
Κανείς στον κόσμο δεν αμφιβάλλει ήδη ότι ο Πούτιν έχει στρατηγική νοοτροπία και είναι ικανός για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό με έναν ορίζοντα αρκετών δεκαετιών. Και εδώ είναι καιρός να θυμόμαστε ότι ο Πρόεδρος θεωρεί τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή τον περασμένο αιώνα (αν και σχετικά πρόσφατη),την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, θυμηθείτε.
Έτσι, νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι ο Πούτιν προετοιμάζεται για μια μεγάλη γεωπολιτική εκδίκηση. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας μεταβίβασης εξουσίας και της πιθανής μεγάλης ανακατανομής.
Εάν τα υπόλοιπα κέντρα του κόσμου βρίσκονται στη φάση της μείωσης του ελεγχόμενου χώρου, τότε η Ρωσία θα πρέπει να βρίσκεται στη φάση της επέκτασης (ή της ανάκαμψης), προκειμένου όχι μόνο να καθίσει στο τραπέζι της «νέας Γιάλτας» αλλά και να έχει πλεονέκτημα. Η οποία, μαζί με την στρατιωτική υπεροχή, μπορεί να αντισταθμίσει την οικονομική κατάσταση.
Γιατί ο Λουκασένκο; Αυτό, φυσικά, είναι ένα σημάδι για τα υπόλοιπα. Αλλά είναι πολύ πιο λογικό να πάρετε μαζί σας τον ηγέτη της Λευκορωσίας, δεδομένου ότι πρόκειται για τον ορθόδοξο ρωσικό πυρήνα που θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση για μια νέα γενίκευση του χώρου στην Ευρασία.
Τότε οι «χαμένοι»θα είναι οι άλλοι ορθόδοξοι αδελφοί – Μικρή Ρωσία, Γεωργία.
Δεν είναι τίποτε, που ο Πούτιν έχει αναπτύξει το θέμα της πολυεθνικής και πολυθρησκευτικής φύσης της Ρωσίας για σχεδόν 20 χρόνια, καθώς και την εμπειρία μας για συνύπαρξη εδώ και πολλούς αιώνες.
Αυτή είναι μια δεξιότητα που ο υπόλοιπος κόσμος δεν έχει, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της έντασης στα όρια ενός πολέμου απέναντι σε όλους.
Το προσκύνημα στο Valaam δεν είναι χόκεϊ στο Σότσι, μπορείτε να δείτε πολλά εδώ. Και η άλλη παράσταση.
Το αποτέλεσμα. Η γεωπολιτική εκδίκηση σημαίνει μια αλλαγή στις φάσεις της εξέλιξης της ανθρωπότητας στο σύνολό της. Από την περίοδο της συντριβής και της διαίρεσης του κόσμου ξανά περνάει στη φάση της συγκέντρωσης. Και η Ρωσία θα γίνει ο ηγέτης αυτής της στροφής. Συμφωνώ, γιατί μια τέτοια απόφαση είναι να πάτε στο μοναστήρι. Ειδικά στο «Βόρειο Άθω».
Παρεμπιπτόντως, στο πλαίσιο της γεωπολιτικής εκδίκησης, όλες οι «παγωμένες» και όχι πολύ συγκρούσεις μπορούν να γίνουν «οι μοχλοί του Αρχιμήδη»: η Αμπχαζία με τη Νότια Οσετία, η Υπερδνειστερία, η Ντονμπάς (σημείωμα στα σύνορα με την Ορθόδοξη Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία). Πώς μπορείτε να λύσετε, για παράδειγμα, το πρόβλημα της Αμπχαζ με τη Γεωργία; Στο πλαίσιο της σημερινής γεωπολιτικής ευθυγράμμισης, η Γεωργία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας. Αλλά αυτή η σύγκρουση μπορεί να «αφαιρεθεί» στο πλαίσιο ενός κοινού χώρου, όταν η Αμπχαζία θα γίνει εσωτερικό έδαφος τόσο για τη Ρωσία όσο και η Γεωργία.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Featured

loading...