Ξάφνιασε τους ευρωπαίους φυσιοδίφες όταν τον συνάντησαν ο Ορνιθόρυνχος, πλατύποδας!!Από τα σπανιότερα επικίνδυνα και δηλητηριώδη όντα του πλανήτη!![ΒΙΝΤΕΟ]


Ξάφνιασε τους ευρωπαίους φυσιοδίφες όταν τον συνάντησαν ο Ορνιθόρυνχος, πλατύποδας!!Από τα σπανιότερα επικίνδυνα και δηλητηριώδη όντα του πλανήτη!![ΒΙΝΤΕΟ]Ο πλατύποδας ή αλλιώς ορνιθόρυγχος είναι ένα ημιυδρόβιο θηλαστικό ενδημικό στην ανατολική Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένης και της Τασμανίας. Μαζί με τα τέσσερα υπάρχοντα είδη έχιδνας αποτελούν τα πέντε είδη μονοτρημάτων που είναι τα μόνα θηλαστικά που γεννούν αυγά αντί για νεογνά. Είναι ο μοναδικός επιζών αντιπρόσωπος της οικογένειάς του (Ornithorhynchidae) και του γένους του (Ornithorhynchus).
Η περίεργη εμφάνιση αυτού του ωοτόκου, δηλητηριώδους, θηλαστικού (καλά διαβάσατε) με ράμφος που θυμίζει αυτό της πάπιας, ουρά κάστορα, και πόδια σαν αυτά της βίδρας ξάφνιασε τόσο τους ευρωπαίους φυσιοδίφες όταν το συνάντησαν για πρώτη φορά, ώστε κάποιοι το θεώρησαν ως μια παράξενη απάτη. Απασχόλησε τον Δαρβίνο σχετικά με την θεωρία της εξέλιξης. Πιστεύεται ότι αποτελεί τον μεταβατικό κρίκο από τα ωοτόκα ζώα στα θηλαστικά. Είναι ένα από τα λίγα δηλητηριώδη θηλαστικά. Βέβαια μόνο ο αρσενικός πλατύπους έχει ένα κεντρί στο πίσω πόδι του που μπορεί να διοχετεύσει δηλητήριο ικανό να προκαλέσει έντονο πόνο στους ανθρώπους.