Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ....!!ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΡΧΑΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΠΑΛΑΤΙ 3400 ΕΤΩΝ!!Εχουν αποκαλύψει ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα!!ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ!!

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ....!!ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΡΧΑΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΠΑΛΑΤΙ 3400 ΕΤΩΝ!!Εχουν αποκαλύψει ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα!!ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ!!






Ανακαλύφθηκε Παλάτι 3400 ετών Μυστηριώδους Αυτοκρατορίας στο Ιράκ καθώς τα νερά του ποταμού Τίγρης απομακρύνονται.
Τα νερά απομακρύνονται στη δεξαμενή του φράγματος Mosul και έχουν αποκαλύψει «ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή».
Μια ομάδα Γερμανών και Κούρδων αρχαιολόγων ανακάλυψε ένα παλάτι 3.400 ετών που ανήκε στη μυστηριώδη αυτοκρατορία Mittani, ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη το πανεπιστήμιο του Tübingen.
«Το εύρημα είναι ένα από τα σημαντικότερα στην περιοχή τις τελευταίες δεκαετίες και απεικονίζει την επιτυχία της κουρδικής και γερμανικής συνεργασίας», δήλωσε ο Hasan Ahmed Qasim, Κούρδος αρχαιολόγος της Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων του Duhok που εργάστηκε στην περιοχή, όπως αναφέρει η Deutsche Welle στο dw.com
Πέρυσι το 2018, η ομάδα αρχαιολόγων ξεκίνησε μια έκτακτη διάσωση εκσκαφής των ερειπίων όταν απομακρύνθηκαν τα νερά που τους έφεραν την αποκάλυψη στις αρχαίες όχθες του Τίγρη.
«Η αυτοκρατορία Mittani είναι μια από τις λιγότερο ερευνημένες αυτοκρατορίες της Αρχαίας Εγγύς Ανατολής», δήλωσε η αρχαιολόγος Ivana Puljiz του Πανεπιστημίου του Tübingen. «Ακόμη και η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του Mittani δεν έχει εντοπιστεί.»
«Βρήκαμε επίσης απομεινάρια βαμμένων τοίχων σε έντονες αποχρώσεις του κόκκινου και του μπλε,» είπε η Puljiz. «Στη δεύτερη χιλιετία π.Χ., οι τοιχογραφίες ήταν πιθανότατα ένα τυπικό χαρακτηριστικό των παλατιών στην Αρχαία Εγγύς Ανατολή, αλλά σπάνια τα βρίσκουμε συντηρημένα.».
Μια ομάδα ερευνητών στη Γερμανία θα προσπαθήσει τώρα να ερμηνεύσει τα δισκία από πηλό σφηνοειδούς γραφής που βρέθηκαν εκεί, ελπίζοντας ότι αυτά θα αποκαλύψουν περισσότερα για την Αυτοκρατορία Mittani, η οποία κάποτε κυριάρχησε στη ζωή, σε μέρη της Συρίας και της βόρειας Μεσοποταμίας.
 Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Παρακολουθήστε και το σχετικό βίντεο για να δείτε τα ευρήματα και να μάθετε περισσότερα:
Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά
Lost ‘3600 Year Old Palace’ unearthed in Iraq as Tigris River dries up
ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.