Ticker

10/recent/ticker-posts

ΚΑΙΡΟΣ-Το καλοκαίρι, ημερολογιακά, είναι εδώ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Πέμπτη ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ καταιγίδες ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


 ΚΑΙΡΟΣ-Το καλοκαίρι, ημερολογιακά, είναι εδώ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Πέμπτη ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ
καταιγίδες ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.






Το καλοκαίρι, ημερολογιακά, είναι εδώ, αλλά ο καιρός δεν είναι ακόμη για διακοπές και παραλίες.
Μάλιστα, για μια ακόμη ημέρα -την Πέμπτη- θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια της χώρας, καθώς επίσης τις θερμές ώρες της ημέρας και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Τα φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 23 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένεται την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μια επανάληψη της Τετάρτης, όπου έντονη ήταν η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και στην Αττική όπου παρατηρήθηκε χαλαζόπτωση, αλλά και δρόμοι-ποτάμια στο κέντρο της Αθήνας. Τα φαινόμενα ήταν έντονα στα νότια προάστια, ενώ χαλάζι έπεσε και στο Παγκράτι και το Χαλάνδρι.
Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 60 κλήσεις για άντληση υδάτων σε σπίτια στον Γέρακα, την Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι. Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε την Τετάρτη χειμάρρους στη λεωφόρο Μεσογείων, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες από τον Χολαργό μέχρι τον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προβλέψει την κακοκαιρία, κάνοντας λόγο για ισχυρά φαινόμενα κατά τόπους. Το κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα -που ήταν αυξημένη την Τετάρτη, θα είναι και την Πέμπτη- προκαλώντας πολλούς κεραυνούς.
 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.