Ticker

10/recent/ticker-posts

Η Ελλάδα στον δρόμο που άλλοι χαράζουν...«Σφαγεία ειδικού σκοπού» στην Χώρα μας – Εικόνες «φρίκης» (ΒΙΝΤΕΟ)-ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-

Η Ελλάδα στον δρόμο που άλλοι χαράζουν...«Σφαγεία ειδικού σκοπού» στην Χώρα μας – Εικόνες «φρίκης» (ΒΙΝΤΕΟ)-ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-

 


Η Ελλάδα στον δρόμο που άλλοι χαράζουν...
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης ενέκρινε, με υπουργική απόφαση, την δημιουργία «σφαγείων ειδικού σκοπού», που θα λειτουργούν, αρχικά, για περιορισμένο χρονικό διάστημα και θα διενεργούν σφαγές στο πλαίσιο λατρευτικών τύπων του Ισλάμ.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υπουργείου, επειδή τα υπάρχοντα σφαγεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της περιόδου αυτής, λόγω του μεγάλου αριθμού των προς σφαγή ζώων και του μικρού χρονικού διαστήματος, με αυτήν την Υπουργική Απόφαση δίνεται η δυνατότητα να εγκριθούν και να λειτουργήσουν σφαγεία ειδικού σκοπού για περιορισμένο χρονικό διάστημα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με σκοπό την διενέργεια σφαγών στο πλαίσιο λατρευτικών τύπων, σύμφωνα με τις διατάξεις της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, αναφέρεται στο δελτίο τύπου του υπουργείου πως, «κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής της θυσίας του Αβραάμ (Κουρμπάν Μπαϊράμ), η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο για τρεις ημέρες, σφάζεται εκτός σφαγείου μεγάλος αριθμός ζώων, τα οποία δεν ελέγχονται υγειονομικά και δεν διασφαλίζεται η προστασία της δημόσιας υγείας. Επιπλέον, τα ζώα που σφάζονται εκτός σφαγείου δεν μπορούν να διαγραφούν από την κτηνιατρική βάση δεδομένων του ΥπΑΑΤ».

Όλα συμμαζεμένα! Δεν αποκλείεται αργότερα τα «σφαγεία ειδικού σκοπού» να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα για τους δεκάδες χιλιάδες παράτυπους μετανάστες, ενώ όταν γίνουμε μια νέα «πολυπολιτισμική κοινωνία, όλα τα σφαγεία, ενδεχόμενα, κλείσουν και όλοι θα τρώμε κρέας εργαστηρίου.

Μέχρι τότε όμως θα λειτουργούν ισλαμικά σφαγεία.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσμοθέτηση σφαγείων ειδικού σκοπού,

ώστε να γίνονται με ασφάλεια οι σφαγές ζώων

κατά τη γιορτή της Θυσίας του Αβραάμ (Κουρμπάν Μπαϊράμ)

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, η Υπουργική Απόφαση σχετικά με τις ελάχιστες απαιτήσεις για την έγκριση «σφαγείων ειδικού σκοπού», τα οποία λειτουργούν για περιορισμένο χρονικό διάστημα και διενεργούν σφαγές στο πλαίσιο λατρευτικών τύπων, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής της θυσίας του Αβραάμ (Κουρμπάν Μπαϊράμ), η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο για τρεις ημέρες, σφάζεται εκτός σφαγείου μεγάλος αριθμός ζώων, τα οποία δεν ελέγχονται υγειονομικά και δεν διασφαλίζεται η προστασία της δημόσιας υγείας. Επιπλέον, τα ζώα που σφάζονται εκτός σφαγείου δεν μπορούν να διαγραφούν από την κτηνιατρική βάση δεδομένων του ΥπΑΑΤ.

Επειδή τα υπάρχοντα σφαγεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της περιόδου αυτής, λόγω του μεγάλου αριθμού των προς σφαγή ζώων και του μικρού χρονικού διαστήματος, με αυτήν την Υπουργική Απόφαση δίνεται η δυνατότητα να εγκριθούν και να λειτουργήσουν σφαγεία ειδικού σκοπού για περιορισμένο χρονικό διάστημα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με σκοπό τη διενέργεια σφαγών στο πλαίσιο λατρευτικών τύπων, σύμφωνα με τις διατάξεις της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας.

Έτσι θα σφάζονται τα ζώα στα «σφαγεία ειδικού σκοπού» ή η Ευρώπη έχει προβλέψει παρέμβαση για να μην «βασανίζονται» τα ζώα;

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.