Ticker

10/recent/ticker-posts

Πριν από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα πρέπει να περάσουν από την εφορία

 Πριν από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα πρέπει να περάσουν από την εφορία




Έως τις 29 Ιουλίου του 2019 θα πρέπει οι φορολογούμενοι να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις για το φορολογικό έτος 2018 στο Taxisnet μετά την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
Ωστόσο πριν από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών θα πρέπει να περάσουν από την εφορία:
-Οι νέοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος ηλικίας τους αλλά και όσοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Για τη χορήγηση Α.Φ.Μ. απαιτούμενο δικαιολογητικό είναι το δελτίο ταυτότητας.
-Όσοι παντρεύτηκαν θα πρέπει να δηλώσουν την έγγαμη σχέση
-Όσοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν για να υποβάλουν κοινή φορολογική δήλωση και να έχουν τη ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους έγγαμους.
-Όσοι χώρισαν θα δηλώσουν τη διακοπή της έγγαμης σχέσης για να ακυρωθούν στο ηλεκτρονική έντυπο της δήλωσης τα στοιχεία της συζύγου ή του συζύγου. Για την απόδειξη της διάστασης των συζύγων, απαιτείται αντίγραφο αγωγής για διαζύγιο ή διατροφή ή πρακτικό κατανομής της κοινής περιουσίας για συναινετικό διαζύγιο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αυτά, οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει τη χωριστή διαβίωση των συζύγων π.χ. χωριστή στέγη που θα αποδεικνύεται με την προσκόμιση μισθωτηρίου, λογαριασμών ΔΕH κ.λπ.
-Οι νέοι φορολογούμενοι για να υποβάλουν φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν από την εφορία τον κλειδάριθμο που θα ξεκλειδώσει την πύλη του Taxisnet.
-Οι φορολογούμενοι που το 2018 δεν εισέπραξαν ενοίκια και θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή φόρου για ανείσπρακτα εισοδήματα.
 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.