Ticker

10/recent/ticker-posts

ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ζωή μέσα από τον θάνατό του σε 5 ανθρώπους έδωσε ένας 22χρονος μετά από τροχαίο ατύχημα ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο...


ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ  Ζωή μέσα από τον θάνατό του σε 5 ανθρώπους έδωσε ένας 22χρονος μετά από τροχαίο ατύχημα
ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο...





Ολονύχτια επιχείρηση: 22χρονος θύμα τροχαίου, έδωσε ζωή σε 5 ανθρώπους μέσα από τον θάνατό του

Ζωή μέσα από τον θάνατό του, έδωσε ένας 22χρονος από νησί των Δωδεκανήσων, ο οποίος νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, μετά από τροχαίο ατύχημα.

Ο άτυχος νέος είχε μεταφερθεί από το νησί του, στο νοσοκομείο της Ρόδου και από εκεί, στο Ηράκλειο, λόγω των σοβαρών τραυμάτων που έφερε. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, όμως, η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη.

Η οικογένειά του, πήρε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανά του και από τις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου αυτά να μεταφερθούν από το Ηράκλειο σε νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα δόθηκαν στον Ευαγγελισμό οι νεφροί, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης το ήπαρ, στο Ωνάσειο η καρδιά, στο ΠΑΓΝΗ παρέμειναν οι κερατοειδείς, ενώ ένας πνεύμονας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Βιέννης.

Η κινητοποίηση το ΠΑΓΝΗ ήταν τεράστια σε μία διαδικασία που διήρκησε όλη τη νύχτα.

Ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων κλινικών ήταν άριστος με ολο το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό επί ποδός, σε συνεννόηση με την τοπική συντονίστρια του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, κα Αναστασάκη, με αποτέλεσμα όλα να κυλήσουν ομαλά.

ekriti.gr


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.