Ticker

10/recent/ticker-posts

Καλαμάρι τέρας καταγράφηκε από κάμερα επιστημόνων στις 21 ιουνίου 2019 (ΒΙΝΤΕΟ)


Καλαμάρι  τέρας καταγράφηκε από κάμερα επιστημόνων στις 21 ιουνίου 2019 (ΒΙΝΤΕΟ)






Θα μπορούσαν οι ακόλουθες σκηνές με πρωταγωνιστή ένα γιγάντιο καλαμάρι να προέρχονται από ταινία τρόμου αλλά δεν είναι, καθώς πρόκειται για την πραγματικότητα.
Επιστήμονες κατέγραψαν, για δεύτερη μόλις φορά, ένα καλαμάρι-«τέρας» στο φυσικό του περιβάλλον, αυτή τη φορά στον Κόλπο του Μεξικού.
Το τεράστιο πλάσμα ανακαλύφθηκε από ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Ωκεανικού και Ατμοσφαιρικού Οργανισμού των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ), η οποία το απαθανάτισε πριν λίγες μέρες σε βάθος 759 μέτρων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καλαμάρι έχει μήκος 3-3,7 μέτρων, είναι μικρό σε ηλικία και καταγράφηκε από μια συσκευή βαθιάς θάλασσας, η οποία μιμείται μια λαμπερή μέδουσα.
ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.