Ticker

10/recent/ticker-posts

Μισή ντουζίνα Ε/Π «OH-58D και 70 ΕΛΙΚΌΠΤΕΡΑ Kiowa Warrior» πέταξαν για τη «Φωλιά»!!1η πτήση στην Ελλάδα…Και τα άλλα έφτασαν εποχούμενα!! (φωτό & ΧΘΕΣΙΝΟ video-upd)!!


Μισή ντουζίνα Ε/Π «OH-58D και 70 ΕΛΙΚΌΠΤΕΡΑ Kiowa Warrior» πέταξαν για τη «Φωλιά»!!1η πτήση στην Ελλάδα…Και τα άλλα έφτασαν εποχούμενα!! (φωτό & ΧΘΕΣΙΝΟ video-upd)!!






Άρχισε η εκφόρτωση σήμερα στο λιμάνι του Βόλου, των ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior, με 6 εξ αυτών έτοιμα προς πτήση να απογειώνονται κατευθείαν για τη «φωλιά» το Στεφανοβίκειο. Στα πιλοτήρια επέβαινε Αμερικανός κυβερνήτης με Έλληνα συγκυβερνήτη…
Ο Ελληνικός Στρατός παραλαμβάνει 70 ελικόπτερα με ασήμαντο κόστος, τα οποία μπορούν να αποδειχθούν κρίσιμης σημασίας για την ταχεία αντίδραση και πρώτη προσβολή  κατά της εχθρικής δυνάμεως που θα κινηθεί απειλητικώς στο Αιγαίο.
Στο θέμα του οπλισμού, η εικόνα είναι ικανοποιητική, καθώς τα υπάρχοντα αποθέματα αντιαρματικών πυραύλων HELLFIRE και ρουκετών 2,75 ιντσών της Αεροπορίας Στρατού είναι άμεσα αξιοποιήσιμα.
Κατά την διαδικασία επισκέφθηκε τον χώρο ο Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού Υποστράτηγο Χρήστο Ηλιόπουλο.
Ασφαλώς στο μέλλον μπορούν να γίνουν ενέργειες προς εμπλουτισμό των όπλων που χρησιμοποιούν τα Kiowa Warrior και Apache
Σε πρώτη φάση, 36 ελικόπτερα μπορούν να κριθούν ικανά για ανάληψη κάθε αποστολής, δεδομένου ότι είναι “πλήρη” από πλευράς επικοινωνιών, φέροντας τρεις διαφορετικούς τύπους σταθμών ασυρμάτου!

Εν τω μεταξύ Άρχισε στο λιμάνι του Βόλου και θα συνεχίζεται σε παρτίδες 4-5 αεροσκαφών η εκφόρτωση των 70 ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior, τα οποία μεταφέρονται οδικώς με Αρματοφορείς  στις εγκαταστάσεις της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο..

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...