Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!Η ΑΡΓΩ ΤΟΥ ΙΑΣΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ!!ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ!!Το Μυστικό της Αργούς είναι Κρυμμένο στο Νησί ΚΩΣ!!ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ!!ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ!!

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!Η ΑΡΓΩ  ΤΟΥ ΙΑΣΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ!!ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ!!Το Μυστικό της Αργούς είναι Κρυμμένο στο Νησί ΚΩΣ!!ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ!!ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ!!





Το Μυστικό της Αργούς είναι Κρυμμένο στο Νησί Κως

«ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΣΟΦΙΑ ΕΣΤΙ»

Ετυμολογικά η «Αργώ» είναι η στίλβουσα, η «αργυρολαμπής» αλλά και η ταχεία. Γνωρίζουμε από την (μυθ) –ιστορία, ότι είχε κατασκευασθεί από βελανιδιά. Δρυς ήταν το ιερό δέντρο των αρχαίων Ελλήνων αφιερωμένο στο Δία και αποτελούσε σύμβολο δύναμης. Μπορεί όμως ένα ξύλινο καράβι να είναι «αργυρολαμπές» ; Και βέβαια όχι. Πρέπει να είναι μεταλλικό για να έχει και «στιλπνή» υφή.

Η αντίφαση αυτή δεν είναι τυχαία, διότι την εποχή εκείνη ένα σκάφος θα το παρομοίαζαν μόνο με καράβι. Αν πάλι παρατηρήσουμε τα ονόματα των 55 επιβατών της Αργούς, όλα σημαίνουν και κάτι που συνάδει με την πλοήγηση του σκάφους καθώς και με τις εξειδικευμένες εργασίες που κάνει εκεί ο καθένας. Όλοι είναι είτε βασιλείς, είτε γόνοι θεών πράγμα που δείχνει πόσο σημαντική είναι η αποστολή.

Ιάσων, ο αρχηγός της εκστρατείας, Αγκαίος ο Μέγας της Τεγέας, Αγκαίος ο Μικρός, Άδμητος, Αιθαλίδης, Άκαστος, Άκτωρ, Άμυρος, Αμφιάραος ο μάντης από το Άργος, Αμφιδάμας, Άργος των Θεσπιών γιος του Φρίξου (ο κατασκευαστής της Αργούς), Ασκάλαφος , Αστερίων γιος του Κομήτη, Αταλάντη η παρθένος κυνηγός, Αυγείας, Εργίνος Ευρύαλος, Ευρυδάμας, Εύφημος, Εχίων, Ηρακλής, Θησέας, Ίδας, Λυγκέας, Ίδμων, Ιφικλής, Ιφιτός, Καινέας, Καλάις ο φτερωτός γιος του Βορέα, Ζήτης, Κάνθος, Κάστωρ, Πολυδεύκης, Κηφέας, Κορωνός, Λαέρτης, Μελαμπός της Πύλου, Μελέαγρος, Μόψος, Μπούτης, Ναύπλιος, Ορφέας, Παλαίμων, Περικλύμενος ο Τελαμών, Περικλυμένος, Πηλέας, Πηνέλεως, Ποίας, Πολύφημος, Τελαμώνας, Τίφυς (ο τιμονιέρης της Αργούς) , Ύλας των Δρυόπων, Φαληρεύς, Φανός ο Κρητικός, και ο Στάφυλος.

«ώκα δ΄ αρ αρτήσαντο πολυστρέπτοισι κάλωσιν» (Ορφικά) μετφρ. Και ταχέως έδεσαν (το πλοίο) με πολύστρεπτα καλώδια ! δηλ. με συρματόσχοινα !

«Αγκαίος, ξεστοίσι πιθήσας πηδαλοίησιν ή δ΄ έθορεν δισσήσι βιαζομένη παλάμησιν». Ορφικά μεταφρ. ….εκείνο (το πλοίο) αναπήδησε στην θάλασσα πιεζόμενο από τα χέρια του Αγκαίου= αγγίζω= χειριστής (πίεσε κουμπιά;)

Χρύσειον κώας (ορφικά)= χρυσόμαλλο δέρας και νήσος Κως= δέρας ; τι κάνει το δέρμα ;

Λόγω του ότι το δέρμα έρχεται σε άμεση επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, διαθέτει ορισμένες ιδιότητες, απαραίτητες για την επιβίωση του ατόμου. Το δέρμα αποτελεί έναν εξωτερικό μηχανισμό άμυνας.

Κως λοιπόν= προστασία (ασπίδα). Από τι ; ποιο είναι το αποτρεπτικό όπλο και που βρίσκεται ; και γιατί οι κάτοικοι του νησιού ονομάζονταν «Μέροπες», δηλαδή θνητοί, και η ίδια η νήσος «Μεροπίς»;

Υπάρχουν πολλά ακόμη μέσα στα Αργοναυτικά που στοιχειοθετούν, ότι η Αργώ δεν ήταν απλό σκάφος, αλλά κάτι περισσότερο. Το ταξίδι της δεν έγινε στον Εύξεινο Πόντο αλλά στον Συμπαντικό χώρο, απλά εδώ είναι η αποτύπωση, ενώ στον άνω χώρο ο αστερισμός της Αργούς μας σηματοδοτεί άλλα, όπως και μια απο στροφή του κειμένου που λέει ότι πέρασε τον Ατλαντικό…!
ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΗΣ ΑΡΓΙΚΕΡΑΥΝΟΣ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...