Ticker

10/recent/ticker-posts

Αν σας λέγαμε ότι από την προηγούμενη βδομάδα δακρύζουν ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ μέχρι τα πατώματα, τι θα λέγατε;;;;Θα λέγανε πλάνη, θα λέγανε εκμετάλλευση, θα λέγανε και άλλα πολλά στο ερώτημα αυτό!!Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τόνιζε « είναι τόσα πολλά τα σημεία των καιρών που πρέπει να κοιμάσαι με τα τσαρούχια για να μην καταλαβαίνεις τίποτε»!!

Αν σας λέγαμε ότι από την προηγούμενη βδομάδα δακρύζουν ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ μέχρι τα πατώματα, τι θα λέγατε;;;;Θα λέγανε πλάνη, θα λέγανε εκμετάλλευση, θα λέγανε και άλλα πολλά στο ερώτημα αυτό!!Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τόνιζε « είναι τόσα πολλά τα σημεία των καιρών που πρέπει να κοιμάσαι με τα τσαρούχια για να μην καταλαβαίνεις τίποτε»!!

 

 

Στην φώτο ο Πάπα Φώτης ο Λαυριώτης στα Πάμφυλα Λέσβου.
Θα λέγανε πλάνη, θα λέγανε εκμετάλλευση, θα λέγανε και άλλα πολλά στο ερώτημα αυτό.
Ίσως λίγοι θα κατανοούσαμε ότι ο Ουρανός δεν απέχει από τα θλιβερά γεγονότα μιας φοβερής διολίσθησης που βιώνουμε.
Μας το μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες με τον φόβο να μην παρεξηγηθούν και απαξιωθεί το γεγονός.
Σεβόμενοι τους ενδοιασμούς τους δεν αναφέρουμε συγκεκριμένα στοιχεία.
Όμως το ίδιο αυτό έκτακτο γεγονός , όπως τους επισήμανα δεν δόθηκε μόνο για αυτούς αλλά είναι ΣΗΜΕΙΟ, όπως τόσα άλλα που συμβαίνουν στις ώρες μας.
Γνωρίζουν ότι συνεχόμενα αρθρογραφούμε για ΧΡΙΣΤΟ και Ελλάδα με μόνο κέρδος τον ονειδισμό.

Τα ΣΗΜΕΙΑ δίδονται και θα δίδονται για να στηριχθούν οι καλοπροαίρετες ψυχές που υποφέρουν τούτους τους δύσκολους καιρούς και όχι για να τα εκμεταλλευθούν κάποιοι.
Μετά από αυτές τις εκλογές θα αποκαλυφτούν προθέσεις και φαρισαικές υποκρισίες. Μετά από αυτήν την προεκλογική περίοδο θα περάσουμε από φίλτρα επιλογής.

Τώρα μένουμε σε αυτό το ίδιο το γεγονός και ο καθείς μπορεί να το αξιολογήσει ή να απορρίψει.
Αν δεν ήταν τόσο δραματικές οι εξελίξεις γύρω μας δεν θα αναφέραμε τίποτε.
Το πράττουμε μόνο για να αυξήσουμε την προσευχή και την πνευματική εγρήγορση.

«στο Ιερό Βήμα Ιερού Ναού ακριτικής περιοχής από την προηγούμενη Παρασκευή δακρύζουν ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, η ροή τους είναι τέτοια που φτάνει μέχρι τα πατώματα» αυτά μας μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τόνιζε « είναι τόσα πολλά τα σημεία των καιρών που πρέπει να κοιμάσαι με τα τσαρούχια για να μην καταλαβαίνεις τίποτε»

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΓΙΟΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Όταν επί τρεις δεκαετίες πνευματικής γνωριμίας συναντούσαμε τον Παπα- Φώτη τον Λαυριώτη ο χαιρετισμός του ήταν «το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ παιδί μου».
Φέτος μέσα στην Λαμπροφόρο περίοδο της Πεντηκοστής που διανύουμε παρουσιάστηκε μετά την Κοίμηση του (+ 2010) σε κληρικό και του είπε το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
«Μου είπανε Χριστός Ανέστη μέσα από τον Παράδεισο (Παπα Φώτης ο δια Χριστόν Σαλός)
"Φέτος πήρε εντολή από τον Αρχιερατικό να λειτουργήσει τη Λαμπρό Τρίτη σε μια εκκλησία σε ένα άλλο χωριό, όπως και έγινε. Γυρνώντας στο σπίτι του έπρεπε να περάσει μπρος από το κοιμητήριο που είναι θαμμένος ο παπα Φώτης και το σκεφτόταν….
Όταν έφτασε πολύ κοντά βλέπει μπροστά του τον Παππούλη όρθιο ντυμένο με μια άσπρη ιερατική στολή και πολύ λαμπερό να του χαμογελά και να τον χαιρετά...
Ο παπα Ν. καθώς είναι απλός και άδολη ψυχή τρόμαξε, όπως ομολογεί ο ίδιος με συστολή, και πάτησε το γκάζι του αυτοκινήτου…
Προχωρώντας πιο κάτω σε ένα εκκλησάκι που πήγαινε ο Παππούλης και λειτουργούσε βλέπει πάλι ολοζώντανο το παπα Φώτη με την λαμπερή εκείνη ιερατική στολή να τον χαιρετά χαρούμενος και φωτεινός!

Ο παπα Ν.πίστεψε ότι ήταν ιδέα του και φοβούμενος μη τον πειράζουν δεν είπε τίποτα…
Το βράδυ καθώς κοιμήθηκε βλέπει τον παπα Φώτη πάλι στον ύπνο του να του λέει πειράζοντας τον:
- Τι φοβήθηκες ευλογημένε; Εγώ ήμουν και ήθελα να σου ευχηθώ Χριστός Ανέστη και να σε χαιρετίσω, γιατί δε στάθηκες;
Το πιο χαρούμενο,το πιο χαριτωμένο,το πιο Αναστάσιμο Χριστός Ανέστη.
Για σκέψου έλεγε ο παπα Ν…..

Μου είπανε Χριστός Ανέστη μέσα από τον Παράδεισο… και δάκρυζε από Αναστάσιμη Χαρά και αγαπητική νοσταλγία για τον αγαπημένο του Παππούλη που πάντα τον στήριζε στα δύσκολα του
…"Χριστός Ανέστη μέσα από το Παράδεισο … από τον αγαπημένο μας παπα Φώτη!!!»

https://iconandlight.wordpress.com/2019/04/30/28335/

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
πηγη

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...