Ticker

10/recent/ticker-posts

Φορολογικές δηλώσεις:Ποιοι παίρνουν επιστροφή φόρου!!



Φορολογικές δηλώσεις:Ποιοι παίρνουν επιστροφή φόρου!!






Με ταχύ ρυθμό γίνονται οι εκκαθαρίσεις των φορολογικών δηλώσεων που έχουν ήδη υποβληθεί στο Taxisnet.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έχουν εκκαθαριστεί πάνω από 1,6 εκατομμύρια δηλώσεις.
Ήδη, εκδόθηκε η πρώτη εντολή πληρωμής μέσω τραπεζών για δικαιούχους επιστροφής φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2018.
Ο αριθμός των φορολογουμένων που δικαιούνται επιστροφή φόρου υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει φέτος το ένα εκατομμύριο και στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται και πολλές γυναίκες φορολογούμενοι-σύζυγοι, που φέτος για πρώτη φορά θα λάβουν το δικό τους, ξεχωριστό, εκκαθαριστικό.
Σε αυτή την κατηγορία φορολογουμένων ανήκουν οι φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα από έκτακτη και περιστασιακή απασχόληση και αμείφθηκαν το 2018 με τον λεγόμενο τίτλο κτήσης (απόδειξη δαπάνης), οι μισθωτοί που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι), οι φορολογούμενοι που εμφανίζουν αναπηρία άνω του 67%, όσοι φορολογούμενοι έχουν πραγματοποιήσει δαπάνες που εκπίπτουν από τον φόρο, όπως είναι οι δωρεές και χορηγίες προς το Δημόσιο και οι γυναίκες σύζυγοι που είναι μισθωτές και στις οποίες με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης προκύπτει συνήθως επιστρεφόμενο ποσό μερικών δεκάδων ευρώ λόγω τεχνικής διαφοράς μεταξύ του ποσού του φόρου εισοδήματος που τους παρακρατήθηκε και του φόρου εισοδήματος που τους αναλογεί.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.