Ticker

10/recent/ticker-posts

Θα συμβεί μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών!!



Θα συμβεί μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών!!







Η πραγματικότητα είναι ότι οι δανειστές θεωρούν ότι η Ελλάδα ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή των αντοχών τους και των ανοχών τους και σήκωσαν το γάντι.
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι αυτό που εν ολίγοις θα κρίνει και την ένταση των αντιδράσεων που θα υπάρξουν από τους δανειστές.
Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι μία μεγάλη σε διαφορά νίκη της ΝΔ είναι σίγουρο ότι οι Ευρωπαίοι θα τραβήξουν το χαλί από την κυβέρνηση. Αν αντίθετα αυτή είναι περιορισμένη τότε θα υπάρξει και άλλη πίστωση χρόνου. Να μην ξεχνάμε ότι το 2014 όταν ο Αντώνης Σαμαράς έχασε τις ευρωεκλογές με κάτι λιγότερο από 4 μονάδες διαφορά, βρήκε μπροστά του τοίχο.
Οι συνθήκες σίγουρα δεν είναι οι ίδιες, η Ελλάδα δεν είναι σε μνημόνιο, αλλά είναι μία οικονομία ευάλωτη, με κλονισμένη εμπιστοσύνη των αγορών και το κυριότερο με μία χώρα ουσιαστικά εκτός αγορών.
Τι είπαν εν πολλοίς χθες οι δανειστές; Ότι το πακέτο των παροχών οδηγεί την χώρα στο να μην πιάσει τον στόχο για το πλεόνασμα. Ότι δηλαδή έχει πει το ΔΝΤ και ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας.
Η κίνηση αυτή και η έντασή της μάλλον εξέπληξε την Αθήνα που δεν την περίμενε, την ένταση τουλάχιστον, και τώρα καλείται να βρει τρόπους για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της κρίσης που αίφνης προέκυψε.
Σίγουρα μέχρι και την άλλη Κυριακή δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι άξιο λόγου. Αμέσως μετά όμως η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα και όχι με τις καλύτερες διαθέσεις. Και μπορεί ο πρωθυπουργός να λέει ότι «η Ελλάδα είναι εκτός μνημονίου και διαχειρίζεται η ίδια τις τύχες της», ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Όσο η χώρα είναι εκτός αγορών και όσο είναι σε καθεστώς αυστηρής εποπτείας, μόνο ελεύθερη να κάνει ότι θέλει δεν είναι και μάλιστα με τόσο ανοικτά μέτωπα μπροστά της. Προ ημερών εκπρόσωπος των Βρυξελλών τόνισε ότι ίσως δεν υπάρξει έγκριση για την πρόωρη εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ.
Τα μηνύματα έχουν σταλεί πλέον και το μόνο που απομένει είναι η επόμενη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα που όλα δείχνουν ότι δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με τις τελευταίες επισκέψεις. Ίσως και να θυμίζουν καλοκαίρι του 2014 ή άνοιξη του 2015.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 
Loading...