ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ!!Οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ορθόδοξοι των απομακρυσμένων περιοχών της ΡΩΣΙΑΣ εκκλησιάζονται σε βαγόνια, συνεχίζοντας την παράδοση της κινητής Εκκλησίας εδώ και 100 ΧΡΟΝΙΑ!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!!ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ!!Οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ορθόδοξοι των απομακρυσμένων περιοχών της ΡΩΣΙΑΣ εκκλησιάζονται σε βαγόνια, συνεχίζοντας την παράδοση της κινητής Εκκλησίας εδώ και 100 ΧΡΟΝΙΑ!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!!
Πολλοί Χριστιανοί ορθόδοξοι που ζουν στις απομακρυσμένες περιοχές της δημοκρατίας του Ταταρστάν της Ρωσίας, χρειάζεται να κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να εκκλησιαστούν! Ο πατέρας Αντρέι Σρέμπκοφ, που δεν ήθελε να βλέπει το ποίμνιό του να παιδεύεται έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει μια εκκλησία με… ρόδες!
Αν και η ιδέα μοιάζει καινοτόμα, η «κινητή» εκκλησία υπάρχει πάνω από 100 χρόνια στη Ρωσία.

Ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα ορθόδοξοι ιεραπόστολοι, οι περισσότεροι από τους οποίους μάλιστα ήταν Έλληνες, προσπαθούσαν με παρόμοιο τρόπο να προσεγγίσουν τους κατοίκους στις απομονωμένες περιοχές της Σιβηρίας. Μόνο που αντί για αυτοκίνητα χρησιμοποιούσαν βαγόνια τρένου!

Τα βαγόνια καλύπτονταν εσωτερικά με αγιογραφίες, κηροπήγια και ό,τι ήταν απαραίτητο για τη διεξαγωγή της Θείας Λειτουργίας. Οι ιερείς που διαπίστωσαν γρήγορα τα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας, με τη συνδρομή της ρωσικής κυβέρνησης, εξαπλώθηκαν στις περισσότερες περιοχές της χώρας δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους που δεν γνώριζαν έως τότε τα θρησκευτικά δρώμενα, να ενδυναμώσουν την πίστη τους στον Θεό.
Σε τροχοκίνητη εκκλησία λειτούργησε πρόσφατα και ο ίδιος ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλος!
Loading...
Από το Blogger.