Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ-ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ''ΤΕΡΑΣ'' ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ 4 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ!!ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚΑΡΕΙ!!


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ-ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ''ΤΕΡΑΣ'' ΔΙΝΟΝΤΑΣ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ 4 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ!!ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚΑΡΕΙ!!




Ό,τι μας προκαλεί φόβο είναι εξ’ ορισμού και κακό σωστά; Δεν ισχύει όμως το ίδιο στην περίπτωση του Ravi Katapady του καλοκάγαθου “τέρατος” της Ινδίας.



Ο Ravi είναι ένας φτωχός οικοδόμος που ζει στην πόλη Udupi. Τι το ιδιαίτερο συμβαίνει με αυτόν τον άνθρωπο; Κατάφερε παίρνοντας τη μορφή διάφορων τεράτων να δείξει την ανθρώπινη πλευρά του!



Όλα ξεκίνησαν πέντε χρόνια πριν, όταν ο Ravi παρακολούθησε σε ένα δελτίο ειδήσεων την ιστορία ενός βρέφους μόλις ενός μηνός, το οποίο εξαιτίας ιατρικής αμέλειας απέκτησε κινητικό πρόβλημα στο αριστερό του χέρι.



«Κατά τη διάρκεια της γέννας ο γιατρός τράβηξε το μωρό απότομα με αποτέλεσμα να μη μπορεί να κινήσει το αριστερό του χέρι. Οι γονείς της μικρής είναι πολύ φτωχοί και δεν είχαν λεφτά για την θεραπεία της. Όταν το είδα αισθάνθηκα πραγματικά δυστυχισμένος», εξομολογείται ο Ravi στην κάμερα του Milaap ενός οργανισμού που δραστηριοποιείται στην Ινδία προσπαθώντας να συγκεντρώσει χρήματα για κοινωνικούς σκοπούς.



Όπως παραδέχεται όμως ο Ravi «Είμαι κι εγώ πολύ φτωχός και δεν είχα χρήματα να τους προσφέρω ως βοήθεια. Υπάρχουν πολλοί πλούσιοι άνθρωποι που ζουν στο χωριό της μικρής, αλλά κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να τους βοηθήσει. Σκέφτηκα ότι αν με κάποιο τρόπο καταφέρω να βρω αυτά τα λεφτά, τότε θα μπορούσα να είμαι εγώ αυτός που θα δώσει λύση στο πρόβλημά τους.»



Στην πόλη Udupi, την πόλη του ναού όπως την αποκαλούν στην Ινδία, διοργανώνεται μια φορά το χρόνο μια μεγάλη γιορτή θρησκευτικού χαρακτήρα για να τιμήσουν τη γέννηση του θεού Krishna, ή όπως το αποκαλούν οι Ινδοί το Krishna Janmashtami.



Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις με ανθρώπους να μεταμφιέζονται σε τερατόμορφα πλάσματα παρμένα από την ινδική μυθολογία, αλλά και από ταινίες, πλάσματα που διεγείρουν ιδίως τη φαντασία των μικρών παιδιών. Αυτά τα κοστούμια αποτελούν ένα είδος ατραξιόν για τους χιλιάδες προσκυνητές που συρρέουν στην πόλη.



«Κατά τη διάρκεια του Krishna Janmashtami χιλιάδες άνθρωποι έρχονται από μακριά για να δουν τα ευφάνταστα κοστούμια. Σκέφτηκα ότι αν φορέσω κι εγώ ένα τέτοιο θα καταφέρω να μαζέψω χρήματα και να τα δώσω στους γονείς για τη θεραπεία του παιδιού τους. Με τη βοήθεια ενός φίλου μου καλλιτέχνη καταφέραμε να φτιάξουμε ένα. Το πρώτο μου κοστούμι ήταν εμπνευσμένο από την ταινία Ο λαβύρινθος του Πάνα. »



Μέσα σε δυο μέρες κατάφερε να μαζέψει περισσότερες από 100.000 ρουπίες δηλαδή περίπου 1.227 ευρώ. «Ήμουν εξαιρετικά χαρούμενος! Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα τόσα πολλά λεφτά! Το χέρι του μωρού θεραπεύτηκε. Τώρα μπορεί και το σηκώνει για να με χαιρετίσει! Αισθάνομαι τόσο υπέροχα που τα καταφέραμε!»



Ωστόσο, γνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα πολλών οικογενειών στην πόλη του, ο Ravi αποφάσισε να μη σταματήσει τη δράση του ως “τέρας”. Κάθε χρόνο λοιπόν συμμετέχει ως ατραξιόν στη γιορτή και με τα χρήματα που συγκεντρώνει βοηθά τις οικογένειες με άρρωστα παιδιά!



Τα τελευταία πέντε χρόνια σε κάθε Krishna Janmashtami ο Ravi φορά απίστευτα κοστούμια, τα οποία του αποκομίζουν χρήματα για τις επεμβάσεις τους. Στην αρχή είχε τη βοήθεια μόνο ενός φίλου του. Σταδιακά κατάφερε να φτιάξει μιαν ομάδα για αυτό το σκοπό. Μέσα σε τρία χρόνια η ομάδα αυξήθηκε στα 65 μέλη, με τους περισσότερους να είναι φίλοι και συνάδελφοί του.



«Χρειάζομαι 22 ώρες για να φορέσω ένα κοστούμι. Για τρεις μέρες δεν μπορώ να κοιμηθώ. Δεν μπορώ να φάω τίποτα, μόνο πίνω νερό χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι. Αν φάω μετά θα χρειαστεί να πάω τουαλέτα. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να βάλεις και να βγάλεις τέτοιου είδους στολές! Ο σκοπός πάνω από όλα. Αν δε φάω για τρεις μέρες δεν θα πάθω τίποτα. Θα χάσω ίσως λίγο βάρος αλλά δεν αγχώνομαι για αυτό. Όταν οι άνθρωποι μου δίνουν χρήματα, αισθάνονται κι αυτοί χαρούμενοι. Η χαρά τους με αναζωογονεί!» Ωστόσο, το γεγονός ότι χρησιμοποιεί χρώμα ως μέικ απ απευθείας στο δέρμα του έχει προκαλέσει κατά καιρούς σοβαρά εγκαύματα. Τίποτα όμως δεν λειτουργεί αποτρεπτικά για εκείνον!



Η βοήθεια είναι ένας κύκλος. Ποτέ δε σταματά σύμφωνα με τον Ravi. « Τα παιδιά που βοηθάμε, θα μπορέσουν κι αυτά με τη σειρά τους να βοηθήσουν άλλους μόλις γίνουν καλά. Δεν είναι υπέροχο; Φυσικά και γίνεται. Το πιστεύω ακράδαντα!»



Ο Ravi μέσα στο 2018 κατάφερε να μαζέψει περίπου 6.000 ευρώ για τις επεμβάσεις τεσσάρων παιδιών. Ωστόσο δεν είναι αρκετά. Για αυτό το λόγο μέσα από την κάμερα του Milaap προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει όσους περισσότερους μπορεί. Προσπαθεί να μας φέρει κοντά με τη δική μας ανθρώπινη πλευρά ζητώντας μας να αγκαλιάσουμε το θεάρεστο έργο ενός “τέρατος”.
Loading...