Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ Ο ΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ ΤΗΣ 331Μ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΣ!!ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΛΙΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ...''ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ''...ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ...«Έιδε» τον θάνατο του ήρωα άντρα της ΛΕΕΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΣ στρατιωτικός ιερέας, πατέρας Γεώργιος Αγγελόπουλος...[ΒΙΝΤΕΟ]



ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ Ο ΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ ΤΗΣ 331Μ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΣ!!ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΛΙΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ...''ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ''...ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ...«Έιδε» τον θάνατο του ήρωα άντρα της ΛΕΕΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΣ στρατιωτικός ιερέας, πατέρας Γεώργιος Αγγελόπουλος...[ΒΙΝΤΕΟ]





Στις 12 Απριλίου 2018, ο Σμηναγός (Ι) Γεώργιος Μπαλταδώρος έχασε τη ζωή του όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα.

Σαν αντικρίσω το άσπρα άλογα του Αιγαίου ,χάνεται η σκέψη  μου στον Ουρανό του Θείου, του Ωραίου του Αληθινού ! Δεν είμαι ημίθεος ,δεν είμαι άτρωτος, δεν είμαι καν ήρωας ! Έχω τους φόβους μου , έχω τις



αναστολές μου , έχω και εγώ τις ανασφάλειες μου !

Μπορεί να μην είμαι σε θέση να ζητήσω από την έρμη Πατρίδα κάτι το καλύτερο για μένα, για τα παιδιά μου ,μπορεί να μην είμαι καν ικανός  ούτε για αυτά που παίρνω !



Όλες  αυτές  οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μου ,σφίγγουν το λαιμό και ξεραίνουν το στόμα μου ! Καημένη Πατρίδα έχεις όλους τους άχρηστους στην πλάτη σου έχεις και μένα …

Μπορεί να ήξερα πόσο επικίνδυνο και ανούσιο ίσως και ‘άχρηστο για πολλούς εκεί κάτω να είναι αυτό που κάνω  εδώ ψηλά !

 Ίσως και να έχουν δίκιο ,βλέπεις εγώ δεν κατεβάζω διακόπτες ,εγώ δεν οδηγώ λεωφορείο με 50 ψυχές ,εγώ δεν βγάζω φωτοτυπίες στα βουλευτικά έδρανα ένα χειμωνιάτικο βράδυ του Γενάρη στη ζεστασιά της Βουλής!

Εγώ κάθομαι, σκέπτομαι ,μελετάω   και περιμένω τον Τούρκο…Μπορεί και εγώ να μην έχω να πληρώσω τα κοινόχρηστα αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει ,μπορεί να μην έχω να πληρώσω το χαράτσι στο Πατρικό του χωριού μου ,αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει …Ούτε και πρέπει !

Εγώ όμως πρέπει να αδειάσω το μυαλό μου να κλειδώσω το υποσυνείδητο ,να μην σκεφτώ ότι με περιμένουν και εμένα στο σπίτι μου ,όπως τόσους και τόσους άλλους που δεν γύρισαν Ποτέ πίσω από μια ακόμη καθημερινή αποστολή  …Ίσως και κάποιοι να πουν ότι τα ήθελε και να έπαθε !

Εγώ όμως δεν πετάω για αυτούς ,πετάω για τον Πατέρα μου που καμαρώνει στην άκρη στο χωράφι όταν περνούν τα μαχητικά μας , πετάω για το παιδί στη Φλώρινα που περπατάει στο χιόνι να πάει στο σχολειό του ,πετάω για τον Παπά μας  που κάνει χιλιόμετρα να κάνει Ανάσταση με τους τσοπαναραίους  στο ύψωμα της Παναγιάς !

Πετάω για το ψαρά που βγήκε χαράματα στις 4 το πρωί με την ψαρόβαρκα να φέρει το μεροκάματο  στη φαμελιά του ,πετάω για το δασκαλάκο που πληρώνει απο την τσέπη του τις φωτοτυπίες στα Άγραφα της Καρδίτσας …Για αυτούς πετάω …Για να μπορούν να κάνουν αυτό που χρόνια κάνουν και να κρατάνε την Πατρίδα μας ζωντανή !

Ούτε αυτοί ,ούτε εγώ θα ζητήσω υπερωρίες γιορτές και Κυριακές ,γιατί εγώ πετάω για την Πατρίδα μου…Πετάω για τους δικούς μου  ανθρώπους ,αυτούς που γλεντάνε με την ψυχή τους ,ζουν για μια στιγμή και όταν  πεθαίνουν  ξεπροβοδίζουν τους δικούς τους ανθρώπους με τραγούδια και εύχονται καλήν αντάμωση !

Ίσως κάποιο  πρωί  όταν κοιτάξεις ψηλά θα με δεις γιατί …Εκεί που Ισιώνει ο Αετός …Οι Γλάροι δεν πετάνε ! Ένας απο τους πολλούς που είναι όμως τόσο λίγοι !

Το κακό προαίσθημα της συζύγου του πιλότου

Οι δραματικές δύο ώρες της γυναίκας του Γιώργου Μπαλταδώρου με τον πνευματικό πατέρα του
Η βαριά σκιά του θανάτου βάραινε στο σπίτι της οικογένειας του ήρωα σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου στην Πετρούπολη, από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε ότι ένα Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο συμμετείχε σε διαδικασία αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών, κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου, το μεσημέρι της Πέμπτης.


«Έιδε» τον θάνατο του ήρωα άντρα της! Οι δραματικές δύο ώρες της γυναίκας του Γιώργου Μπαλταδώρου
Σαν να δέχθηκε μήνυμα από το υπερπέραν, η σύζυγός του προαισθάνθηκε ότι ο αγνοούμενος -τότε- πιλότος ήταν ο 34χρονος Γιώργος και ζήτησε από τον πνευματικό τους να πάει στο σπίτι της για να τη στηρίξει ψυχολογικά!



Ο στρατιωτικός ιερέας, πατέρας Γεώργιος Αγγελόπουλος, ήταν από τα πιο κοντινά πρόσωπα του ζευγαριού και είχε ευλογήσει τον γάμο του, το 2007. Σ’ αυτόν έλαχε να ζήσει πιο άμεσα από οποιονδήποτε άλλον τις σκηνές αρχαίας τραγωδίας που εκτυλίχθηκαν, όταν ανακοινώθηκε στην τραγική σύζυγο του αδικοχαμένου σμηναγού ότι ο πατέρας των δύο παιδιών της έπεσε στο καθήκον. Βγαίνοντας πια από το σπίτι της οικογένειας, ο ιερωμένος αναφέρθηκε στις στιγμές αγωνίας που έζησε μαζί με τη σύζυγο του 34χρονου πιλότου κρατώντας της σφιχτά το χέρι.




«Λίγο μετά τη μία, η Μαίρη (σ.σ.: σύζυγος του Γιώργου Μπαλταδώρου) μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να έρθω επειγόντως στο σπίτι. Οπως μου είπε, είχε μάθει ότι έπεσε ένα μαχητικό» ανέφερε ο πατέρας Γεώργιος.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ιερέα, επί δύο ολόκληρες ώρες η απελπισμένη γυναίκα προσευχόταν στον Θεό να μην ήταν το αεροσκάφος του συζύγου της αυτό που αναζητούσαν οι Ενοπλες Δυνάμεις. Αλλωστε, όπως είπε η Μαίρη είχε μιλήσει με τον Γιώργο στο κινητό λίγο πριν αυτός απογειωθεί για τη μοιραία πτήση και του είχε πει «Να προσέχεις, ο Θεός μαζί σου».

Οπως τόνισε συγκινημένος ο πατέρας Γεώργιος: «Επί δύο και πλέον ώρες τής κρατούσα το χέρι, την παρηγορούσα και της έλεγα ότι όλα θα πάνε καλά».



[Μεσίστια κυματίζει η σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού του]

Ομως, οι χειρότεροι φόβοι της νεαρής γυναίκας έμελλε να επαληθευτούν λίγη ώρα αργότερα… Ηταν 3 το απόγευμα, όταν χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού και στην πόρτα εμφανίστηκε ο μοίραρχος της 331 Μοίρας Παντός Καιρού, ο οποίος ανακοίνωσε στην οικογένεια το θλιβερό γεγονός. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στο άκουσμα του χαμού του ήρωα πιλότου η σύζυγός του κατέρρευσε και ξέσπασε σε λυγμούς, με το γοερό κλάμα της να συγκλονίζει ολόκληρη τη γειτονιά!

«Ηταν πάντα γελαστός»

Οπως ανέφερε ο πατέρας Γεώργιος, ο 34χρονος σμηνίτης «ήταν πάντα γελαστό παιδί», που είχε αποκτήσει με τη γυναίκα του ένα αγόρι 11 και ένα κορίτσι εννέα χρόνων, τα οποία πλέον θα πρέπει να διαχειριστούν το γεγονός ότι δεν θα ξαναδούν τον πατέρα τους.


Loading...