Κύπρος:Δίνουν 11.500 ευρώ το μήνα ΣΕ ΠΙΛΟΤΟ για πυροσβεστικό αεροπλάνο – Δεν πάει όμως κανείς επειδή θεωρούν το μισθό χαμηλό-

Κύπρος:Δίνουν 11.500 ευρώ το μήνα ΣΕ ΠΙΛΟΤΟ για  πυροσβεστικό αεροπλάνο – Δεν πάει όμως κανείς επειδή θεωρούν το μισθό χαμηλό-
 


Yπάρχει δουλειά που έχει μισθό 11.500 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως αλλά δεν βρίσκεται κάποιος.Κι όμως, υπάρχει και είναι στην Κύπρο.
Όπως αποκαλύπτει το philenews.gr, αναφέρεται σε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.
Συγκεκριμένα, το πυροσβεστικό αεροπλάνο του Τμήματος Δασών μένει καθηλωμένο γιατί δεν βρίσκουν πιλότο να το πετά, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί συμφωνία για μίσθωση δύο ελικοπτέρων για σκοπούς πυρόσβεσης, όπως γίνεται κάθε χρόνο.
Τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικώνμε την παρουσία τεσσάρων υπουργών για το θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην ύπαιθρο κατά την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.
Όπως τονίστηκε από τον διευθυντή του Τμήματος Δασών, πιλότοι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το αεροπλανάκι πυρόσβεσης, επειδή θεωρούν το μισθό χαμηλό.
Όταν ρωτήθηκε να αναφέρει πόσο είναι ο μισθός, ο κ. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου ανέφερε πως πρόκειται για 11.500 ευρώ μηνιαίως.
Τότε παρενέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ανέλαβε να δώσει λύση στο πρόβλημα από πιλότους που είχαν επιδείξει ενδιαφέρον για τα ελικόπτερα της Αστυνομίας.
Όσον αφορά στα δύο ελικόπτερα που μισθώνει η Δημοκρατία κάθε χρόνο για σκοπούς πυρόσβεσης, στη σύσκεψη αναφέρθηκε ότι η προσφορά που προκηρύχθηκε από το Τμήμα Δασών ακυρώθηκε και τώρα γίνονται απευθείας διαπραγματεύσεις με την εταιρεία που επέδειξε ενδιαφέρον και είναι η ίδια που προμηθεύει κάθε χρόνο τα πτητικά μέσα.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ανέφερε από την πλευρά του ότι δεν θα δεχθεί να λείπει φέτος κανένα ελικόπτερο της Αστυνομίας ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα για σκοπούς πυρόσβεσης, ενώ προειδοποίησε όλα τα κυβερνητικά τμήματα να πάρουν τα πράγματα σοβαρά, τονίζοντας ότι «δεν μας παίρνει φέτος να κάνουμε λάθος».
Ο υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, εξέφρασε την προθυμία να εμπλακεί περισσότερο ο στρατός στο θέμα της κατάσβεσης πυρκαγιών, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πέρσι εκδηλώθηκαν 3.875 πυρκαγιές, κάποιες εκ των οποίων θα μπορούσαν να μετεξελιχθούν σε πολύ επικίνδυνες για τη δασική περιοχή αλλά και για κοινότητες.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι από τα δυσκολότερα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα τελευταία χρόνια, λόγω της μεγάλης και συνεχούς βροχόπτωσης και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να ληφθούν νέα, έκτακτα μέτρα για φέτος.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 

Loading...