Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ιό Medusavirus ΠΟΥ Μετατρέπει τα ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ σε ΠΕΤΡΑ!![2 ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Ιό Medusavirus ΠΟΥ Μετατρέπει τα ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ σε ΠΕΤΡΑ!![2 ΒΙΝΤΕΟ]




Στα νερά μίας ιαπωνικής θερμής πηγής, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει μια νέα οικογένεια γιγαντιαίων ιών, τα οποία είναι λες και ξεπήδησαν μέσα από κάποιους μύθους της ελληνικής μυθολογίας.

Ο ιός Medusavirus, όπως αναφέρει το Live Science, είναι σε θέση να μετατρέψει  σε «πέτρα». Αφού μολύνει τον ξενιστή του, ένα είδος αμοιβάδας Acanthamoeba castellanii, ο ιός κάνει τους οργανισμούς να σχηματίζουν ένα παχύ σκληρυμένο κέλυφος.

Το εξωτερικό στρώμα αυτού του μοναδικού γιγαντιαίου ιού  καλύπτεται επίσης με εκατοντάδες ακίδες με σφαιρικές κεφαλές που χρησιμοποιούνται για την προστασία του γενετικού υλικού του, όχι και τόσο διαφορετικό από το γνωστό ελληνικό μύθο, όπου κεφάλι της Μέδουσας που είχε φίδια αντί για μαλλιά.

Σύμφωνα με το Journal of Virology, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τόκιο υποστηρίζουν ότι το ασυνήθιστο δείγμα ανήκει σε μια εντελώς νέα οικογένεια γιγαντιαίων ιών: Medusaviridae.

Οι γιγαντιαίοι αυτοί ιοί ανακαλύφθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όπως αναφέρει το iflscience.com και οι επιστήμονες εξακολουθούν να βρίσκονται μπροστά σε έκπληξη καθώς η ανακάλυψή του θολώνει τα όρια που είχαν ως τώρα μεταξύ των σωματιδίων του ιού και της κυτταρικής ζωής.

Σε εμάς απλά δημιουργείται μία απορία σε σχέση με τον ιό της Μέδουσας (medusa virus) και του ελληνικού μύθου με τον Περσέα και την Γοργόνα Μέδουσα που μετέτρεπε ό,τι κοιτούσε σε πέτρα.

Μήπως, τελικά, αυτός ο μύθος κρύβει περισσότερα από όσα μπορούμε να κατανοήσουμε και να συνδέσουμε μεταξύ τους; Ποιος να ξέρει;
 Γράφει ο Σπύρος Μακρής


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...