ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΚΟΠΟΙΟ ΠΟΥ Τον έψαχναν Interpol και Europol τον συνέλαβε ΧΘΕΣ η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ στην πλατεία Αμερικής!!


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΚΟΠΟΙΟ ΠΟΥ Τον έψαχναν Interpol και Europol τον συνέλαβε ΧΘΕΣ η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ στην πλατεία Αμερικής!!
 Ένας 30χρονος από το Κονγκό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία της Interpol και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης της Europol, συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης, στην πλατεία Αμερικής, στην Κυψέλη.
Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που περιπολούσαν στην οδό Πατησίων, εντόπισαν μία μεγάλη ομάδα αλλοδαπών να κινείται ύποπτα στην πλατεία Αμερικής.
Πρόκειται για σημείο στο οποίο γίνεται συχνά διακίνηση ναρκωτικών. Μόλις οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τα ύποπτα άτομα, ένας απ’ αυτούς αποσπάστηκε από την ομάδα και επιχείρησε… διακριτικά να διαφύγει!
Η κίνηση αυτή προκάλεσε υποψίες στους αστυνομικούς, οι οποίοι έστρεψαν την υποψία τους και επιχείρησαν να τον ελέγξουν πρώτο. Πριν προλάβει να διαφύγει από το σημείο τρέχοντας, οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμων, για περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του.
Εκεί οι αστυνομικοί, μετά τον προβλεπόμενο έλεγχο, διαπίστωσαν έκπληκτοι, ότι εκκρεμεί σε βάρος του συγκεκριμένου ατόμου, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις 2 Φεβρουαρίου 2018 από την Europol, για σωρεία αδικημάτων, ποινικής και οικονομικής φύσεως, που τελέστηκαν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της παραχάραξης δημόσιων εγγράφων.
Για τον υπήκοο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, που συνελήφθη, θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται σε περιπτώσεις διεθνών και ευρωπαϊκών ενταλμάτων.
Loading...