Ticker

10/recent/ticker-posts

CNN-ΣΠΑΝΙΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΨΑΡΙ mola tecta ΠΟΥ ΖΥΓΙΖΕΙ 2 ΤΟΝΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ!!Τα ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ mola tecta είναι ΑΠΙΑΣΤΑ ΚΑΙ τα μεγαλύτερα ψάρια με σκελετό στον κόσμο!!Η Marianne Nyegaard δήλωσε στο CNN πως «έπεσε από την καρέκλα της» όταν είδε φωτογραφίες του ψαριού!!ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!!


CNN-ΣΠΑΝΙΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΨΑΡΙ mola tecta ΠΟΥ ΖΥΓΙΖΕΙ 2 ΤΟΝΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ!!Τα ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ mola tecta  είναι ΑΠΙΑΣΤΑ ΚΑΙ τα μεγαλύτερα ψάρια με σκελετό στον κόσμο!!Η Marianne Nyegaard δήλωσε στο CNN πως «έπεσε από την καρέκλα της» όταν είδε φωτογραφίες του ψαριού!!ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!!



 
Ένα σπάνιο και τεράστιο φεγγαρόψαρο, γνωστό ως mola tecta, ξεβράστηκε σε μια παραλία της Καλιφόρνιας.



Το ψάρι εντοπίστηκε αρκετές χιλιάδες ναυτικά μίλια μακριά από τις περιοχές που συνήθως εντοπίζεται.



Με βάρος που φτάνει έως και τους δύο τόνους και μήκος δύο μέτρα, τα mola tecta, πιστεύεται πως είναι τα μεγαλύτερα ψάρια με σκελετό στον κόσμο.



Οι αρχικές εκτιμήσεις ήθελαν το ψάρι να είναι ένα mola mola ωστόσο, όπως αποδείχθηκε από Αυστραλούς επιστήμονες πως άνηκε σε ένα μεγαλύτερο είδος φεγγαρόψαρων.



Τα μυστηριώδη mola tecta ανακαλύφθηκαν το 2014 μετά από τετραετή έρευνα για τον εντοπισμό τους και έτσι τα άπιαστα αυτά ψάρια έγιναν το πρώτο είδος φεγγαρόψαρων που ταξινομήθηκε μετά από 130 χρόνια.



Πριν την ανακάλυψη των mola tetca, μια ομάδα ερευνητών υπό την καθοδήγηση της Marianne Nyegaard, μιας διδακτορικής φοιτήτριας στην Αυστραλία, ανέλυσε πάνω από 150 δείγματα DNA φεγγαρόψαρων και κατέληξε στην ύπαρξη τεσσάρων διακριτών ειδών, ωστόσο, τρία από αυτά τα είδη είχαν αναγνωριστεί στο παρελθόν.



Από αυτό το DNA η Nyegaard κατέληξε πως υπάρχει ένα ακόμα είδος φεγγαρόψαρων που δεν έχει ταξινομηθεί.



Έτσι οι επιστήμονες ονόμασαν το ψάρι mola tecta, από τη λατινική λέξη tectus, που σημαίνει «κρυμμένος». Η ύπαρξη του ψαριού επιβεβαιώθηκε το 2014 όταν τέσσερα mola tetca ξεβράστηκαν σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας.



Η Marianne Nyegaard δήλωσε στο CNN πως «σχεδόν έπεσε από την καρέκλα της» όταν είδε φωτογραφίες του ψαριού.



«Όταν έφτασαν στα χέρια μου ευκρινείς φωτογραφίες του ψαριού, σκέφτηκα πως δεν υπήρχαν αμφιβολίες», είπε.



«Έχει ενδιαφέρον [να ερευνηθεί] τι έκανε αυτό το ψάρι να περάσει τον Ισημερινό», πρόσθεσε.



Από την ανακάλυψη του νέου είδους ως σήμερα οι ερευνητές έχουν βρει τέτοια ψάρια στην Νέα Ζηλανδία, στις ακτές της Τασμανίας, στη νότια Αυστραλία, στη νότια Αφρική και στη νότια Χιλή, ωστόσο αυτό είναι το πρώτο mola tecta που εντοπίστηκε σε ακτής της βόρειας Αμερικής.
Loading...