Ticker

10/recent/ticker-posts

Μείωση θητείας για τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών


Μείωση θητείας για τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών
 
 

Μείωση θητείας για όλα τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών αλλά και για τους στρατεύσιμους που επιλέγουν την εναλλακτική θητεία, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας.
Ο Παναγιώτης Ρήγας εξήγησε -για το νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό διαβούλευση εδώ και τρεις μέρες- ότι η μείωση της θητείας στους έξι μήνες θα αφορά όλα τα αγόρια των πολυτέκνων οικογενειακών που έχουν πέντε παιδιά και πάνω οποτεδήποτε και αν υπηρετήσουν και όχι μόνο το πρώτο παιδί όπως ισχύει σήμερα. Για τις οικογένειες με τρία παιδιά η θητεία όλων των στρατεύσιμων πηγαίνει στους οκτώ μήνες.
Για το θέμα της εναλλακτικής θητείας εξήγησε ότι «συμμορφωνόμαστε με τις ευρωπαϊκές οδηγίες» και από τους 15 μήνες πάει στους 12.
ΠΗΓΗ 
 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...