Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΕΙΣΜΟΣ-Σύμφωνα με τους σεισμολόγους έχει καθυστερήσει για σεισμό μεγέθους 7 ρίχτερ και έχει εισέλθει σε μια χρονική περίοδο όπου μπορεί να αναμένεται ένας σεισμός μεγέθους 9 ρίχτερ...!!ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΣΕΙΣΜΟΣ-Σύμφωνα με τους σεισμολόγους έχει καθυστερήσει για σεισμό μεγέθους 7 ρίχτερ και έχει εισέλθει σε μια χρονική περίοδο όπου μπορεί να αναμένεται ένας σεισμός μεγέθους 9 ρίχτερ...!!ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 
Το τέλος του νησιού του Βανκούβερ; Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, το νησί του Βανκούβερ έχει καθυστερήσει για σεισμό μεγέθους 7 ρίχτερ και έχει εισέλθει σε μια χρονική περίοδο όπου μπορεί να αναμένεται ένας σεισμός μεγέθους 9 ρίχτερ, που μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι.



Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός του νησιού του Βανκούβερ έπληξε το Courtenay το 1946 και μέτρησε 7,3 στην κλίμακα Ρίχτερ. Η ΓΓΣ λέει ότι οι σεισμοί αυτού του μεγέθους πρέπει να συμβαίνουν κάθε δεκαετία,

οπότε το νησί είναι περίπου 70 χρόνια καθυστερημένο.



Εκτός από αυτόν τον επερχόμενο σεισμό, ο Mulder λέει ότι έχουμε εισέλθει στο χρονοδιάγραμμα για να περιμένουμε και σεισμό μεγέθους 9 ρίχτερ. Αυτοί οι σεισμοί της Ζώνης Cascadia συμβαίνουν κάθε 200 έως 800 χρόνια και ο τελευταίος συνέβη πριν από 300 χρόνια. Εάν χτυπήσει 9 ρίχτερ, θα προκαλέσει ένα τσουνάμι, προκαλώντας όλεθρο σε μερικές παράκτιες κοινότητες στο νησί.



Ενώ οι καταιγίδες συχνά μαστίζουν με επιφανειακά ύδατα 100 ή 200 μέτρων, τα τσουνάμι μετακινούν ολόκληρη τη στήλη νερού, αρκετά χιλιόμετρα νερού, σε απόσταση άνω των 700 χιλιομέτρων την ώρα.

Το κύμα που θα χτυπήσει τη δυτική ακτή είναι πιθανό να είναι περίπου 10 μέτρα ύψος , περιτυλιγμένο γύρω από το νησί και 4 ή 5 μέτρα από τη στιγμή που θα χτυπήσει τη Βικτώρια, 1 ή 2 μέτρα όταν φτάσει στο Βανκούβερ.



Οι κάτοικοι της δυτικής ακτής πιθανότατα θα λάβουν λίγες ώρες πριν ειδοποίηση για τα τσουνάμι που προέρχονται από ολόκληρο τον Ειρηνικό, αλλά μόνο 15-45 λεπτά για όσους προέρχονται από τη ζώνη Cascadia.

Θα υπάρχει περισσότερος χρόνος για τους ανθρώπους στη Μεγάλη Βικτώρια. Ο Μούλντερ συνιστά ότι ένας σεισμός που θα διαρκέσει περισσότερο από τρία λεπτά, με πιθανό μέγεθος 9 ρίχτερ τότε ένα τσουνάμι θα εισέλθει.


    Big One Will Rip the Earth “like a zipper”: Vancouver Island is overdue for the BIG ONE and in line for the next mega-thrust TSUNAMI


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...