Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΟΛΟΣ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ...!!ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΡΧΑΙΑ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΗ ΘΑΜΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 4η Χιλιετία π.χ.!!ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ 200 στρέμματα εξαιρετική πολεοδομική του οργάνωση αποχετευτικό δίκτυο και περίτεχνα πολυόρωφα κτίρια ΜΕ εκπληκτικό τοιχογραφικό διάκοσμο πλούσια επίπλωση και οικοσυσκευή....!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΟΛΟΣ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ...!!ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΡΧΑΙΑ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΗ ΘΑΜΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 4η Χιλιετία π.χ.!!ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ 200 στρέμματα εξαιρετική πολεοδομική του οργάνωση αποχετευτικό δίκτυο και περίτεχνα  πολυόρωφα κτίρια ΜΕ εκπληκτικό τοιχογραφικό διάκοσμο πλούσια επίπλωση και οικοσυσκευή....!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!





Η ΘΑΜΕΝΗ ΠΟΛΗ Ένας απο τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στο Αιγαίο είναι κατά γενική ομολογία ο προιστορικός οικισμός που ανακαλύφθηκε στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού και απέχει 15χλμ απο τα Φηρά. Οι ανασκαφές εκεί ξεκίνησαν συστηματικά το 1967. Οι πρώτες εγκαταστάσεις στο Ακρωτήρι χρονολογούνται απο την Ύστερη Νεολιθική Εποχή, τουλάχιστον απο την 4η Χιλιετία π.χ.Οικισμός υπήρξε κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού 3η Χιλιετία π.χ. Στη Μέση και Πρώιμη Ύστερη εποχή του Χαλκού 20ος-17ος αιώνας π.χ. ο οικισμός επεκτάθηκε και αναδείχτηκε σε ένα απο τα σημαντικότερα αστικά κέντρα του Αιγαίου! 

Την αναπτυξή του αποδεικνύουν η μεγάλη έκταση του καταλάμβανε περίπου 200 στρέμματα, η εξαιρετική πολεοδομική του οργάνωση, το αποχετευτικό δίκτυο και τα περίτεχνα , πολυόρωφα κτίρια που είχαν εκπληκτικό τοιχογραφικό διάκοσμο, πλούσια επίπλωση και οικοσυσκευή. 

Η ζωή στην πόλη σταμάτησε απότομα το τελευταίο τέταρτο του 17ου αιώνα π.χ.αιώνα, όταν οι κάτοικοι την εγκατέλειψαν λόγω ισχυρών προσεισμών. Ακολούθησε η έκρηξη του ηφαιστείου και τα ηφαιστειακά υλικά που κάλυψαν την πόλη και ολόκληρο το νησί προστάτευσαν ως σήμερα τα κτήρια και το περιεχόμενο τους. Οι συστηματικές ανασκαφές άρχισαν το 1967 απο τον καθηγητή κ. Σπύρο Μαρινάτο. Μετά τον θανατό του, το 1974 ανέλαβε ο καθηγητής Χρήστος Ντούμας. Δυστυχώς απο ότι πληροφορηθήκαμε κατά ΄την πρόσφατη επισκεψή μας στον χώρο οι ανασκαφές έχουν σταματήσει λόγο έλλειψης χρηματοδότησης. Πολλές απο τις σύγχρονες αρχαιολογκές υποθέσεις, τοποθετούν την Αρχάια Ατλαντίδα σε αυτόν το σημαντικό αρχαιολογικό χώρο!
Loading...