Ticker

10/recent/ticker-posts

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Ρεϊνιέρ Χεσούς Καρβάλιο!!17 ετών 70 εκατομμύρια ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ!!«Ποτέ ξανά δεν δόθηκαν τόσα χρήματα για έναν παίκτη»Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ που θ’ αλλάξει το σύγχρονο ποδόσφαιρο!![ΦΩΤΟ]

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Ρεϊνιέρ Χεσούς Καρβάλιο!!17 ετών 70 εκατομμύρια ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ!!«Ποτέ ξανά δεν δόθηκαν τόσα χρήματα για έναν παίκτη»Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ που θ’ αλλάξει το σύγχρονο ποδόσφαιρο!![ΦΩΤΟ]

 

 
Όταν τον Μάη του 2017 η Ρεάλ έδινε τα χέρια με τη Φλαμένγκο για τη μεταγραφή του Βινίσιους Τζούνιορ, ο 17χρονος τότε Βραζιλιάνος είχε αγωνιστεί μόλις… 17 λεπτά σε ανδρικό επίπεδο.
«Ποτέ ξανά δεν δόθηκαν τόσα χρήματα για έναν τόσο άπειρο παίκτη», έγραψε τότε η Marca, καθώς οι Μαδριλένοι εκταμίευσαν 45 εκατ. ευρώ προκειμένου να υποθηκεύσουν την υπογραφή του Βραζιλιάνου, που διεκδικούσε παράλληλα και η Μπαρτσελόνα.
Κανείς άλλος ανήλικος δεν έχει κοστίσει τόσο πολύ – ο μεσοεπιθετικός των Μαδριλένων κατέχει το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ. Μάλλον όχι όμως για πολύ ακόμα. Ένας συμπατριώτης του μοιάζει ικανός να το συντρίψει. O χορός εκατομμυρίων που έχει στηθεί γύρω από τον Ρεϊνιέρ Χεσούς Καρβάλιο, τον καθιστά και μόνο από αυτό φαινόμενο.

Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός ανήκει επίσης στη Φλαμένγκο και έχει πάρει (επίσης…) τα μυαλά της Ρεάλ. Σύμφωνα με τα ισπανικά δημοσιεύματα, το μεταγραφικό μπάτζετ που θα έχει για το καλοκαίρι ο Ζινεντίν Ζιντάν θα φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ και οι Κιλιάν Εμπαμπέ, Εντέν Αζάρ και Πολ Πογκμπά φέρονται να είναι ως οι βασικοί υποψήφιοι για να το εξαντλήσουν.
Ο πρώτος βέβαια παίζει στην Παρί, που ως γνωστόν, δεν έχει την παραμικρή ανάγκη να πουλήσει. Αν μπει δε στην εξίσωση και ο Ρεϊνιέρ, ένα σημαντικό μέρος αυτού του μπάτζετ θα πρέπει να αναλωθεί για την περίπτωση του.
Η ρήτρα παραχώρησης του πιτσιρικά, που έχει ως ίνδαλμα του τον Ζιντάν, αλλά στη χώρα του αποκαλείται ήδη ως ο «νέος Ροναλντίνιο», έχει τεθεί στα 70 εκατ. ευρώ και όπως αναφέρει η μαδριλένικη «AS», η Ρεάλ είναι «ζεστή» – ακόμα και σε αυτό το ποσό – για την απόκτηση του!

Γεννημένος στις 19 Ιανουαρίου του 2002 στην Μπραζίλια, ο Ρενιέρ μετακινήθηκε σε νεαρή ηλικία στο Ρίο ντε Τζανέιρο και εντάχθηκε αρχικά στα τμήματα υποδομής της Βάσκο ντα Γκάμα. Από εκεί πήγε στη Φλουμινένσε, η οποία έκανε το λάθος να τον αφήσει να καταλήξει στη «μισητή» στη Φλαμένγκο.
Το έχει… πληρώσει ήδη, καθώς στον περσινό τελικό Κυπέλλου Βραζιλίας u17 η «Φλα» νίκησε τη «Φλου» με 2-0, χάρη σε δύο γκολ του Ρενιέρ.

Ο νεαρός δεν παίζει πια με συνομίληκους, αλλά στην u20 της Φλαμένγκο, ενώ είναι παράλληλα ο αρχηγός της u17 της Εθνικής Βραζιλίας, η οποία συμμετέχει αυτές τις ημέρες στο Πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής.
Στην πρώτη αγωνιστική επικράτησε 3-2 της Παραγουαής, με τον Ρενιέ να σκοράρει τα δύο πρώτα γκολ και να δίνει την ασίστ για το τρίτο. Στη δεύτερη έφερε ισοπαλία (1-1) με την Ουρουγουάη και χθες –ξημέρωματα Παρασκευής– ο αρχηγός έβαλε το δεύτερο γκολ στο 3-2 επί της Κολομβίας. Ακολουθεί το clasico με την Αργεντινή για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου, πριν από τη φάση των νοκ-άουτ.
Οι πληροφορίες από τη Βραζιλία κάνουν λόγο για ένα «10άρι» με τεχνική κατάρτιση που παραπέμπει σε… playstation και φαντασία που τον αναδεικνύει συγκρίσιμο μέγεθος με τον Ροναλντίνιο.
Χάρη στην ντρίμπλα και την έκρηξη του είναι μη αντιμετωπίσιμος σε αυτές τις ηλικίες στο ένας εναντίον ενός. Επιπλέον αν έχει ένα ψεγάδι στο παιχνίδι του, αυτό δεν είναι η εκτέλεση (όπως συμβαίνει για την ώρα με τον Βινίσιους).


Το… δυσάρεστο για τη Ρεάλ είναι ότι στο κατόπι του βρίσκονται τόσο η Μάντσεστερ Σίτι, όσο και η Μίλαν, η οποία μάλιστα έχει – λόγω Λεονάρντο – καλά χαρτιά στα χέρια της. Ο αθλητικός διευθυντής των «ροσονέρι» είναι φίλος με τον μάνατζερ του παίκτη, Τζουλιάνο Μπερτολούτσι και αυτός θεωρείται ο λόγος που η Μίλαν «νίκησε» τη Ρεάλ στη διεκδίκηση ενός άλλου wonder kid της Φλαμένγκο και πελάτη του Μπερτολούσι, του 21χρονου Λούκας Πακετά.
Βέβαια η προσωπική βούληση είναι αυτή που ενίοτε κάνει τη διαφορά. Και ίσως η πρόσφατη selfie του Ρεϊνιέρ στο Instagram με φόντο το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και λεζάντα «ένας από τους καλύτερους ναούς του ποδοσφαίρου», να αποτελεί το… υπερατού στο μανίκι της Ρεάλ Μαδρίτης.
Loading...