Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΟ!!ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!O «Αττίλας» διεκδικεί τη νεκρή ζώνη – Ο τουρκικός στρατός απειλεί Ελληνοκύπριους – Μαζική μεταφορά αυτοκινούμενων πυροβόλων Τ-155 FIRTINA στα Κατεχόμενα

ΕΚΤΑΚΤΟ!!ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!O «Αττίλας» διεκδικεί τη νεκρή ζώνη – Ο τουρκικός στρατός απειλεί Ελληνοκύπριους – Μαζική μεταφορά αυτοκινούμενων πυροβόλων Τ-155 FIRTINA στα Κατεχόμενα

 

Επικίνδυνες καταστάσεις δημιουργούνται στην Κύπρο με την ενίσχυση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων με αυτοκινούμενα πυροβόλα και κινήσεις κατάληψης ελληνικού εδάφους, δείγμα των σαφών προθέσεων τους.

Νέες τουρκικές προκλήσεις το Σάββατο από τους Τούρκους στην περιοχή των κοινοτήτων Δένειας, Ακακίου και Μάμμαρη.
Εικοσιπέντε περίπου πάνοπλοι στρατιώτες του Αττίλα εμπόδισαν γεωργούς που μετέβησαν στην περιοχή του Αγίου Περνιακού, στα όρια του Κοινοτικού Συμβουλίου Δένειας, για να εκτελέσουν αγροτικές εργασίες στις καλλιέργειες τους. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, οι στρατιώτες του κατοχικού καθεστώτος παρατάχθηκαν για να εμποδίσουν τους γεωργούς.
Από το μεσημέρι του Σαββάτου μάλιστα, τα μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αύξησαν τις περιπολίες στην περιοχή, τόσο από αέρος όσο και από ξηράς, σε μια προσπάθεια ελέγχου της κατάστασης
Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Eνημέρωση, ο Κοινοτάρχης Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου ανέφερε ότι για το περιστατικό ενημερώθηκαν σχετικά το Υπουργείο Εξωτερικών και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Το ζητούμενο είναι γιατί να προχωρούν οι Τούρκοι ενώ 45 χρόνια τώρα δεν έφευγαν από τα φυλάκια τους για να έρθουν στη νεκρή ζώνη. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, το κάνουν συνεχώς, άσχετα αν δεν δημοσιοποιούνται όλα τα περιστατικά. Βγαίνουν από τα φυλάκια τους σε απόσταση 200-300 μέτρων και θέλουν να δείξουν ότι διεκδικούν νεκρή ζώνη με αυτή την κίνηση.»
Ο Κοινοτάρχης Μάμμαρη Νίκος Κοτζιάπασιης εξέφρασε έντονη ανησυχία καθώς τις επόμενες 15 ημέρες οι γεωργοί αναμένεται να αρχίσουν το μάζεμα σανού από τις καλλιέργειες τους στην περιοχή. 
Σύμφωνα με κοινωνικά δίκτυα (Ισοζύγιο στρατιωτικής ισχύος) , φύλλο πορείας Τούρκου στρατιώτη που αναρτήθηκε μας δείχνει φόρα παρτίδα την μετακίνηση τουρκικών αυτοκινούμενων πυροβόλων Τ-155 FIRTINA διαμετρήματος 155mm στα Κατεχόμενα.
Το Τ-155 FIRTINA είναι ο μοναδικός τύπος αυτοκινούμενου πυροβόλου με σωλήνα 155mm μήκους 52 διαμετρημάτων σε υπηρεσία με τον Τουρκικό Στρατό. Συνολικά παρελήφθησαν 281 Α/Κ πυροβόλα μεταξύ των ετών 2004-2011 ενώ υπήρξαν 4 επιβεβαιωμένες απώλειες από προσβολές αντιαρματικών Κ/Β.
View image on Twitter
Φύλλο Πορείας που αναρτήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από οπλίτη του Τουρκικού Στρατού επιβεβαιώνει την μεταφορά αυτοκινούμενων πυροβόλων Τ-155 FIRTINA διαμετρήματος 155mm/52cal στα Κατεχόμενα της Κύπρου. pic.twitter.com/OXAmVL0qSD
View image on Twitter
See ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ's other Tweets
‘Ετσι μετά την σχετικά πρόσφατη μετακίνηση τουρκικής επιλαρχίας αρμάτων μάχης Leopard-2A4 από την Α.Θράκη στην Κύπρο έχουμε την ενίσχυση των τουρκικών δυνάμεων με μονάδα αυτοκινούμενου πυροβολικού η οποία πάει «πακέτο» με τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Τ-155 FIRTINA. 
Το τουρκικής κατασκευής Τ-155 FIRTINA διαθέτει πυροβόλο διαμετρήματος 155mm και είναι σε υπηρεσία στον Τουρκικό Στρατό σε ικανοποιητικό αριθμό. Συνολικά ο τουρκικός στρατός διαθέτει 281 Α/Κ πυροβόλα και στην Κύπρο εκτιμάται η μετακίνηση τουλάχιστον 30 πυροβόλων αυτού του τύπου.
Με πρόσχημα την άσκηση «Γαλάζια πατρίδα», η Άγκυρα μετακινεί βαρύ πολεμικό υλικό στην Κύπρο διότι έχει φυσικά σκοπό μετά την υπόθεση της πρόσφατης εισβολής τουρκικών δυνάμεων στα Στροβίλια.
Οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι με ηγέτη τον Ερντογάν έχουν βάλει καταρχήν στο στόχαστρο τους την νεκρή ζώνη στην Κύπρο και ετοιμάζουν πιθανές επιχειρήσεις τύπου «Στροβιλίων» το καλοκαίρι όταν αποχωρήσουν οι δυνάμεις του ΟΗΕ. 
Επίσης τονίζουμε ότι τα τουρκικά αυτοκινούμενα πυροβόλα δεν πρόκειται επουδενί να αποχωρήσουν μετά το πέρας της τουρκικής άσκησης.
Υπενθυμίζουμε ότι σε άκρως ανησυχητικές δηλώσεις είχε προβεί ο Χουλούσι Άκαρ ο οποίος πέρα από την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, βάζει στο παιχνίδι και την Κύπρο. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «λαμβάνονται κάθε είδους μέτρα», εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς, πολεμικές προετοιμασίες των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο, τη στιγμή που ο «Αττίλας» προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στα Στροβίλια.
Αυτό όμως είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα καθώς οι Τούρκοι επιχειρούν να δημιουργήσουν αστάθεια σε όλο το μήκος της γραμμής αντιπαράταξης με νέες σκοπιές και στήσιμο πολυβολείων.
“Λαμβάνονται κάθε είδους μέτρα στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Καισάρεια, μετά τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
Τουρκικό σχέδιο στην Κύπρο έχει απώτερο στόχο την νεκρή ζώνη.
Δεν πρόκειται σαφώς
και μερικά μέτρα αλλά για 32 χλμ κυπριακού εδάφους το οποίο αποτελεί αυτό που
αναφέρει η ονομασία του «νεκρό έδαφος», ανάμεσα στις δύο πλευρές, το οποίο όμως
διεκδικούν οι Τούρκοι.
Οι Τούρκοι
συστηματικά, όπως αναφέρει ο κυπριακός τύπος υλοποιούν προκλήσεις εναντίον
γεωργών που δραστηριοποιούνται κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός,
επιθυμώντας την υφαρπαγή κυπριακού εδάφους.
Το τελευταίο γεγονός εναντίον Ελληνοκυπρίων γεωργών εντός της «νεκρής ζώνης», ήταν ένα από τα σοβαρότερα των τελευταίων ετών, αποτελεί μέρος της μόνιμης τακτικής των Τούρκων.
Αυτό όμως που
αποκαλύπτεται όμως είναι ότι αυτό ήταν μέρος σχεδίου που αφορά την υφαρπαγή της
νεκρής ζώνης λόγω της πιθανής απόσυρσης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενώ αφορά και τις
γεωτρήσεις της ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ.
Κυπριακές πηγές αναφέρουν
ότι δεν είχαμε μόνο το περιστατικό στην Δένεια. Ανάλογα περιστατικά έχουμε
συνεχώς από τον τουρκικό στρατό, και στο παρελθόν, όταν οι Τούρκοι στρατιώτες
απαίτησαν οπισθοχώρηση των γεωργών από Αθηένου, Περιστερώνα, Αυλώνα και
περιοχές της Λευκωσίας.
Το σύνολο της «νεκρής ζώνης» ευρίσκεται υπό την επίβλεψη των ειρηνευτικών δυνάμεων, βάσει συμφωνίας του ΟΗΕ και του ψηφίσματος 186 του Συμβουλίου Ασφαλείας.
 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...