Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΚΙΝΗΣΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ από το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Internet!! Τρόμος ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ:Φοβούνται ότι η Ρωσία θα καταστρέψει το ίντερνετ - Στον αέρα το 95% πληροφοριών παγκοσμίως!!ΗΔΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ''ΠΕΦΤΟΥΝ'' ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ!!


ΕΚΤΑΚΤΟ-ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΚΙΝΗΣΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ από το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Internet!!

Τρόμος ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ:Φοβούνται ότι η Ρωσία θα καταστρέψει το ίντερνετ - Στον αέρα το 95% πληροφοριών παγκοσμίως!!ΗΔΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ''ΠΕΦΤΟΥΝ'' ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ!! 
Η κυκλοφορία μεταξύ Ρώσων χρηστών θα παραμένει εντός της χώρας – Ποιος ο λόγος της αποσύνδεσης

Ρωσία και οι μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου σχεδιάζουν να αποσυνδεθούν από το διαδίκτυο ως μέρος ενός σχεδίου για έναν μελλοντικό κυβερνο-πόλεμο.

Η καθολική αποσύνδεση από το internet θα είναι μέρος ενός προγραμματισμένου πειράματος, σύμφωνα με το Ρώσικο πρακτορείο ειδήσεων RosBiznesKonsalting (RBK).

Ο λόγος της καθολικής αποσύνδεσης είναι για να συγκεντρωθούν πληροφορίες και να δοθεί ανατροφοδότηση για τροποποιήσεις σε έναν προτεινόμενο νόμο που εισήχθη στο Ρώσικο Κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2018.

Το προσχέδιο του νόμου επιτρέπει στις Ρώσικες εταιρείες διανομής internet να εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία του Rωσικού διαδικτυακού χώρου (Runet) σε περίπτωση ξένης επίθεσης για να αποσυνδέσουν τη χώρα από το υπόλοιπο διαδίκτυο.

Τοπικό Internet

Επιπλέον, οι Ρώσικες εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα πρέπει να εγκαταστήσουν τα κατάλληλα «τεχνικά μέσα» για να επαναπροσανατολίσουν όλη τη Ρώσικη διαδικτυακή κυκλοφορία σε σημεία ανταλλαγής που έχουν εγκριθεί ή διαχειρίζεται η Roskomnazor, ο μεγαλύτερος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ρωσίας.

Η Roskomnazor θα επιθεωρεί την κυκλοφορία και θα μπλοκάρει το απαγορευμένο περιεχόμενο, εκτός του ότι θα διασφαλίζει ότι η κυκλοφορία μεταξύ Ρώσων χρηστών θα παραμένει εντός της χώρας και ότι δεν μεταφέρεται μέσω εξυπηρετητών από το εξωτερικό, απ’όπου θα μπορούσε να παρεμποδιστεί.

Η ημερομηνία για τη δοκιμή δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, αλλά θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από την 1η Απριλίου, πριν την προθεσμία υποβολής τροποποιήσεων στον επερχόμενο νόμο που είναι γνωστός και σαν Digital Economy National Program.

Το πείραμα αποσύνδεσης δοκιμών συμφωνήθηκε σε μια συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για την ασφάλεια πληροφοριών στα τέλη Ιανουαρίου. Η Natalya Kaspersky, διευθύντρια της Ρώσικης εταιρείας InfoWatch και συνιδρυτής της Kaspersky Lab, προεδρεύει της ομάδας, η οποία περιλαμβάνει στελέχη από μεγάλα Ρώσικα telcos όπως τις MegaFon, Beeline, MTS, RosTelecom και άλλους.

Η RBK ανέφερε ότι όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου συμφώνησαν με τους στόχους του επερχόμενου νομοσχεδίου, αλλά διαφώνησαν με την τεχνική υλοποίησή τους, γιατί πιστεύουν ότι θα προκαλέσει μεγάλες αναταραχές στη Ρώσικη διαδικτυακή κίνηση. Η δοκιμαστική αποσύνδεση θα παρείχε στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου δεδομένα για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδρούσαν τα δίκτυά τους.

Η Ρώσικη κυβέρνηση εργάζεται για αυτό το project εδώ και χρόνια. Το 2017, Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σκοπεύουν να δρομολογήσουν το 95% της συνολικής κίνησης του διαδικτύου σε τοπικά επίπεδα μέχρι το 2020.

Ο προτεινόμενος νόμος, ο οποίος εγκρίθηκε πλήρως από τον Πρόεδρο Putin, και αναμένεται να περάσει, καθώς η Ρώσικη κυβέρνηση συμφώνησε να καλύψει το κόστος των ISP που τροποποιούν την υποδομή τους για την εγκατάσταση νέων διακομιστών που θα ανακατευθύνουν την κυκλοφορία στην Roskomnazor.

Τρόμος στις ΗΠΑ: Φοβούνται ότι η Ρωσία θα καταστρέψει το ίντερνετ - Στον αέρα το 95% πληροφοριών παγκοσμίως!


Μεγαλώνει η ανησυχία μεταξύ των Αμερικανών αξιωματούχων, αναφορικά με την δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει ρωσικά υποβρύχια και κατασκοπικά πλοία κοντά στα σημεία που είναι ποντισμένα τα υποβρύχια καλώδια του ίντερνετ. Σύμφωνα με τους The New York Times υπάρχει ο φόβος ότι οι Ρώσοι θα κόψουν τις γραμμές βλάπτοντας τις επικοινωνίες παγκοσμίως, ενώ όπως τονίζουν στρατιωτικοί και στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ήδη έχει παρατηρηθεί έντονη δραστηριότητα των Ρώσων κοντά σε υποβρύχια καλώδια στην Βόρεια Θάλασσα και τις αμερικανικές ακτές.

Είναι συχνό φαινόμενο τα υποθαλάσσια καλώδια να καταστρέφονται από τις άγκυρες πλοίων ή φυσικές καταστροφές και συνήθως η επισκευή του είναι εύκολη υπόθεση, όμως τώρα, ο φόβος των αρμοδίων έχει να κάνει με την πιθανότητα οι Ρώσοι να κόψουν καλώδια που βρίσκονται σε μεγάλο βάθος, πράγμα που κάνει δύσκολη την ανακάλυψη και την διόρθωση της βλάβης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει η πιθανότητα η Μόσχα να έχει εντοπίσει κρυφά καλώδια που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η ρωσική δραστηριότητα έχει φτάσει σε επίπεδα που είχαν να εμφανιστούν από την περίοδο του ψυχρού πολέμου. Τον προηγούμενο μήνα, το ρωσικό κατασκοπευτικό Yantar εθεάθη κοντά στις ακτές της Κούβας, όπου σύμφωνα με τις αρχές πιθανά να έχει εντοπίσει και χαρτογραφήσει καλώδια.

Είναι τέτοια η σημασία των συγκεκριμένων υποβρυχίων καλωδίων, που οι ΗΠΑ διαθέτουν ειδικό πυρηνικό υποβρύχιο, το οποίο χρησιμοποιείται για την φύλαξή τους. Τα συγκεκριμένα καλώδια είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομία, αφού στις οπτικές ίνες βασίζονται υπηρεσίες αξίας 10 τρις δολαρίων, ενώ μεταφέρουν το 95% των πληροφοριών παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...