Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ με πηγές ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΗ κυβέρνηση!!ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ...!![ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ  με πηγές ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΗ κυβέρνηση!!ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ...!![ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ]



 
Ξεκίνησαν χερσαίες μάχες μεταξύ του Πακιστάν και της Ινδίας αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ, με πηγές στην ρωσική κυβέρνηση.
Η τοποθεσία στο βόρειο κράτος Jamou της Ινδίας στο Κασμίρ βρέθηκε κάτω από καταιγισμό πυρών από το έδαφος του Πακιστάν. Αυτό συνέβη στις έξι τοπική ώρα (03:30 ώρα Μόσχας). Ο Ινδικός στρατός απείλησε με ευρεία στρατιωτική επίθεση.
Η ινδική πλευρά κατηγόρησε επίσημα το Πακιστάν ότι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός στη γραμμή διαχωρισμού.
Η εφημερίδα India Today, επικαλούμενη το εκπρόσωπο των ινδικών ενόπλων δυνάμεων, Devender Anand, ανέφερε ότι βολές όλμων και πακιστανικού πυροβολικού αλλά και βολές από μικρά όπλα πραγματοποιήθηκαν εναντίον ινδικών στρατιωτικών θέσεων στον τομέα Krishna Gkhati στην περιοχή Punch.
Ο ινδικός στρατός ανταπέδωσε τα πυρά. Η ανταλλαγή πυρών διήρκεσε περίπου μία ώρα. Λόγω της ανησυχητικής κατάστασης, οι αρχές εφάρμοσαν σχέδια εκκένωσης πληθυσμού που βρίσκονται στη ζώνη των πέντε χιλιομέτρων από τη γραμμή οριοθέτησης.
Επίσης έτσι έχουμε αύξηση παράλληλα και της πιθανότητας ολοκληρωτικού πολέμου μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, διότι σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, είμαστε πολύ κοντά  σε κάτι τέτοιο, ενώ Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι τρέχουν και δεν φτάνουν για να επιφέρουν μια σχετική ισορροπία ανάμεσα στις δύο χώρες, σύμφωνα με πληροφορίες από το Κρεμλίνο.
Βίντεο από την περιοχή των συνόρων Ινδίας -Πακιστάν δείχνει κανονικό πόλεμο ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις των δύο πλευρών και τον λόγο που τρέχουν ΗΠΑ και Κίνα για να σώσουν την κατάσταση.
Στην Ινδία, στα σύνορα με το Πακιστάν, κατασκευάζονται 14.000 οχυρά καταφύγια για να φιλοξενήσουν οικογένειες σε περίπτωση σύρραξης με πυρηνικά όπλα, όπως γράφει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.
Απαράβατη ινδική απαίτηση η παράδοση του Ινδού αξιωματικού πιλότου του αεροσκάφους MIG-21 από το Πακιστάν εδώ και τώρα και μετά οι οποιασδήποτε συζητήσεις.
Το βίντεο με τον Ινδό αξιωματικό έχει εξοργίσει το Νέο Δελχί.
Σε κοινοβουλευτική ομιλία, ο πρωθυπουργός Imran Khan ανακοίνωσε ότι ο πιλότος της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, το αεροσκάφος του οποίου καταρρίφθηκε θα απελευθερωθεί αύριο, ως χειρονομία ειρήνης υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διάλογο.
«Ως χειρονομία ειρήνης θα τον απελευθερώσουμε αύριο», δήλωσε ο Χαν, προσθέτοντας ότι «όλα τα θέματα πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου».
Πάντως Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν βάλει «φτερά στα πόδια τους» για να σβήσουν την «φωτιά» που άναψε ανάμεσα σε δύο άσπονδους εχθρούς.

Εκτιμήσεις ειδικών φέρουν τις αψιμαχίες μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για το Κασμίρ, να απειλούν να εξελιχθούν σε ανοιχτό πόλεμο που θα απειλεί με την σειρά του ολόκληρο τον πλανήτη λόγω πυρηνικών όπλων τα οποία κατέχουν οι χώρες.
Για αυτό, καίριο ρόλο διαδραματίζουν ήδη Ουάσινγκτον και Πεκίνο που θέλουν αποκλιμάκωση εδώ και τώρα.
Ινδικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους στο τμήμα του Κασμίρ που ελέγχεται από το Πακιστάν, ισχυριζόμενοι ότι το Ισλαμαμπάντ δεν είχε κάνει τίποτα για να εξουδετερώσει την τρομοκρατική ομάδα που είχε δολοφονήσει με βόμβα 42 ινδούς αξιωματικούς ασφαλείας νωρίτερα αυτό το μήνα.
Υπάρχουν συνεχείς αναφορές και σήμερα, τόσο από την Ινδία όσο και από το Πακιστάν, για τα μετακίνηση τεθωρακισμένων μεραρχιών στα σύνορα των δύο χωρών, ενώ έχουν κλείσει και τα σχολεία για την προετοιμασία μιας ενδεχόμενης κλιμάκωσης των εχθροπραξιών.
Η σύγκρουση έθεσε επίσης τις ΗΠΑ και την Κίνα σε πολύ δύσκολη θέση και για έναν ακόμη λόγο. Κινέζοι και Αμερικανοί έχουν τεράστια συμφέροντα σε Πακιστάν και Ινδία και έτσι σε αυτήν την περίπτωση βοηθούν ο ένας τον άλλον.
Πεκίνο και Δελχί έχουν συγκρουστεί συχνά στο παρελθόν, μεταξύ άλλων και για την περιοχή Aksai Chin του Κασμίρ που διεκδικεί η Ινδία, αλλά ελέγχεται από την Κίνα από το 1962.
Η Κίνα έχει αναπτύξει στρατιωτική συμμαχία με το Πακιστάν από τη δεκαετία του ’70, με το Πεκίνο σήμερα να ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους των Πακιστανών και ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων.
Διεθνείς αναλυτές φοβούνται όμως ότι το νέο περιστατικό στο Κασμίρ θα οδηγήσει σε παγκόσμια σύγκρουση τις δύο χώρες με απροσδιόριστες συνέπειες.
Αυτό οδήγησε μερικούς Ρώσους ειδικούς αναλυτές να υποθέσουν ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν ακόμη και να εγκρίνουν σιωπηρά την τρέχουσα σύγκρουση Ινδίας και Πακιστάν, ως έναν τρόπο να αποτρέψουν την Κίνα από την δημιουργία μεγάλης ναυτικής δύναμης στον Ειρηνικό.
«Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να εμπλέξουν την Κίνα σε έναν μέγιστο αριθμό συγκρούσεων», δήλωσε στο RT ο Αλεξέι Κούπριανοφ, ερευνητής στο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων με έδρα τη Μόσχα. «Κάθε σύγκρουση θα επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, πράγμα που θα σήμαινε μικρότερο κίνδυνο για την ηγεμονία των ΗΠΑ στον Ειρηνικό», τονίζει ο ίδιος..
Ο Κούπριανοφ πιστεύει ότι η Κίνα θα προσπαθήσει να παρέμβει στη διαφορά, εξισορροπώντας τις σχέσεις της τόσο με το Πακιστάν όσο και με την Ινδία, που θεωρείται σημαντικός νέος εμπορικός εταίρος.
Ο Smruti S. Pattanaik, ερευνητής στο Ινστιτούτο Αμυντικών Μελετών και Αναλύσεων στο Νέο Δελχί, πιστεύει επίσης ότι η Κίνα θα χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να καταστήσει σαφές στο Ισλαμαμπάντ ότι η τρομοκρατία δεν θα γίνει ανεκτή.
«Αυτή τη στιγμή η κλιμάκωση είναι πιθανή. Για οποιαδήποτε αποξένωση, το Πακιστάν πρέπει να προβεί σε ορατές ενέργειες εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων «, δήλωσε ο Pattanaik στο RT, αναφερόμενος στην οργάνωση τζιχάντ Τζάισ-ο-Μωχάμετ (JeM), την οποία κατηγορεί η Ινδία ότι υποθάλπει το Πακιστάν.
Η ταχέως κλιμακούμενη σύγκρουση προκάλεσε όμως συναγερμό και στις ΗΠΑ, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ επικεντρώθηκε στη δεύτερη σύνοδο κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un στο Ανόι.
«Οι επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ επικεντρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο τι συμβαίνει στο Βιετνάμ και δεν κατανόησαν ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα μεταξύ Ινδίας-Πακιστάν, το οποίο κατά τη γνώμη μου παρουσιάζει έναν πραγματικό κίνδυνο πολεμικής κρίσης αυτή τη στιγμή», δήλωσε στο CNBC ο Manpreet Singh Anand, πρώην αναπληρωτής βοηθός γραμματέας για τη Νότια Ασία στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Η Ουάσινγκτον βλέπει ως σύμμαχο το Νέο Δελχί τα τελευταία χρόνια, υπογράφοντας συμφωνίες όπλων με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Narendra Modi, και ελπίζοντας να χρησιμοποιήσει την Ινδία ως περιφερειακό αντίβαρο στην Κίνα.
«Αν η Ινδία χτυπηθεί από τη σύγκρουση της Νότιας Ασίας, τότε δεν μπορεί να συμμετάσχει σε ευρύτερα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Με την άνοδο της Κίνας, οι ΗΠΑ θέλουν την Ινδία να διαδραματίζει μεγαλύτερο ρόλο στην ασιατική πολιτική», δήλωσε ο Rick Rossow του Κέντρου Στρατηγικών & Διεθνών Σπουδών (CSIS).
«Ωστόσο, αν η Ουάσινγκτον υποστηρίξει την Ινδία, το Πακιστάν θα μπορούσε να αντιδράσει εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων στο Αφγανιστάν»,επεσήμανε ο Rossow.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...