Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...!!Αλήθεια έκανε καμμιά βόλτα κατά εκεί το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος,να ρωτήσει… πόθεν έσχες;;;ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ Ελληνικά ευρήματα (ασπίδες, θώρακες, κορινθιακά κράνη, δόρατα, ξίφη, αγάλματα και πολλά άλλα…) σε ένα νέο Μουσείο στην Γαλλία;;;…!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!!

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...!!Αλήθεια έκανε καμμιά βόλτα κατά εκεί το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος,να ρωτήσει… πόθεν έσχες;;;ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ Ελληνικά ευρήματα (ασπίδες, θώρακες, κορινθιακά κράνη, δόρατα, ξίφη, αγάλματα και πολλά άλλα…) σε ένα νέο Μουσείο στην Γαλλία;;;…!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!!


 Σε μια προθήκη μόνο, αρχαία ελληνική ασπίδα, θώρακας, κορινθιακό κράνος,
δόρυ και ξίφος (του 4ου - 7ου αιώνα π.Χ.).

Το Μουσείο Κλασσικής Τέχνης του Mougins (musée d'art classique deMougins / MACM) είναι ένα μουσείο που εγκαινιάστηκε στις 10 Ιουνίου 2011 και βρίσκεται στο χωριό Mougins κοντά στις Κάννες.
Ο Άγγλος συλλέκτης Christian Levett, το 2008, είχε την ιδέα να δημιουργήσει ένα μουσείο για να… μοιραστεί την συλλογή έργων τέχνης «του», με το ευρύ κοινό. Επένδυσε 8.000.000 ευρώ!
Το κτήριο ήταν φυλακή στην μεσαιωνική εποχή, μετετράπη σε μύλο, πριν γίνει ιδιωτική κατοικία την δεκαετία του 1950. Το ίδιο και τώρα: Έγινε φυλακή για αρχαία τέχνεργα, τα έχει κάνει… μύλο, και εν τέλει ιδιωτικό μουσείο!
Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον ιδρυτή του, Chr. Levett: Φιλανθρωπος, που χορηγεί πολλές εκθέσεις στο Βρετανικό Μουσείο, την Βασιλική Ακαδημία, την Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο του Sir John Soane και το Μουσείο Ashmolean στην Οξφόρδη. Έχει χρηματοδοτήσει αρχαιολογικά έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία και τηνΑίγυπτο! Ιδιοκτήτης του περιοδικού αρχαιολογίας και αρχαίας τέχνης«Αθηνά» («Minerva Magazine»). Στηρίζει ακαδημαϊκές υποτροφίες. Χρηματοδοτεί το Ashmolean, το Βρετανικό Μουσείο, την Βρετανική Σχολή στην Ρώμη! Χρηματοδοτεί έργα ανακαίνισης σε Μουσεία, Σχολές, την Εθνική Πινακοθήκη, εκκλησίες, συνέδρια... Είναι μέλος επιτροπών, κλπ.! Ένας άνθρωπος της υψηλής κοινωνίας, καθώς πρέπει, υπεράνω πάσης υποψίας…

Λεπτομέρεια από κεφαλή αρχαίου αγάλματος...
Από ένα μουσείο, ενός χωριού της Γαλλίας...

Το MACM αποτελείται από 4 χρονολογικά ταξινομημένους ορόφους:
Στο υπόγειο ευρίσκονται τα αιγυπτιακά: Ανάγλυφα από τάφους, επιτύμβιες μάσκες, ανάγλυφα, αγάλματα θεών, κλπ. που χρονολογούνται από το Παλαιό Βασίλειο έως την εποχή των Μακεδόνων Πτολεμαίων!
Στο ισόγειο, τον κύριο όροφο του μουσείου, η αίθουσα των «διασημοτήτων», με αρχαίες ανάγλυφες εικόνες: Σωκράτης, Μέγας Αλέξανδρος, Αύγουστος, Αδριανός, κ.ά.
Ο 1ος όροφος είναι αφιερωμένος στους θεούς και τις θεές και τα κοινωνικά έθιμα αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων. Μαρμάρινα και χάλκινα γλυπτά από τις ελληνικές και ρωμαϊκές περιόδους, χρυσά νομίσματα, ασημένια και υάλινα επιτραπέζια σκεύη, ελληνικά και ρωμαϊκά κοσμήματα, κ.ά.
Ο 2ος όροφος, έχει, όπως λέει, την μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή ελληνορωμαϊκών όπλων και πανοπλιών στον κόσμο! Αρχαίες πανοπλίες, κράνη, θώρακες, αγάλματα και προτομές, παρουσιάζονται παράλληλα με έργα των Σαλβαντόρ Νταλί, Alessandro TurchiJane Rickard και ElisabethFrink

Από αρχαία κράνη... άλλο τίποτα...
Από ένα μουσείο ενός χωριού της Γαλλίας...

Ανάμεσα σε αυτά, σε μια μόνο προθήκη του, βλέπουμε μια αρχαία ελληνικήασπίδα, έναν θώρακα, ένα κορινθιακό κράνος, ένα δόρυ και ένα ξίφος(του 4ου - 7ου αιώνα π.Χ. όπως λέει)… Και πολλά άλλα…

Αλήθεια έκανε καμμιά βόλτα κατά εκεί το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος,
να ρωτήσει… πόθεν έσχες;;;

Να ζητήσει έναν επίσημο κατάλογο, έστω,
να δούμε τι ελληνικό "κατέχει" το Μουσείο;;;
Του Γιώργου ΛεκάκηΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...