Ticker

10/recent/ticker-posts

"ΓΡΟΘΙΑ στο στομάχι" η ΠΡΟΣΦΑΤΗ έρευνα του ΙΟΒΕ:Με το ζόρι τα βγάζει πέρα το 64% των Ελλήνων!!

"ΓΡΟΘΙΑ στο στομάχι" η ΠΡΟΣΦΑΤΗ έρευνα του ΙΟΒΕ:Με το ζόρι τα βγάζει πέρα το 64% των Ελλήνων!!

 

Μόλις που τα βγάζουν πέρα οι μισοί Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών .
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ, το 64% των ερωτηθέντων στην έρευνα δήλωσε πως οριακά κάλυψε τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες του τον Ιανουάριο του 2019. Σημειώνεται ότι τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν 60% και για τον Νοέμβριο του ίδιου έτους 57%.
Την ίδια ώρα, το 85% των πολιτών το 2019 αδυνατεί να αποταμιεύσει χρήματα. Το ποσοστό μειώθηκε κατά μόλις 1% σε σχέση με το 2018.
Μόλις το 12% των ερωτηθέντων κρίνει πως είναι αρκετά πιθανό να αποταμιεύσει χρήματα μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ πολύ πιθανό το θεωρεί μόλις το 1%.
Τον Ιανουάριο του 2019 οι πολίτες που δήλωναν ότι μπορούν να αποταμιεύσουν ποσό οποιουδήποτε μεγέθους ανέρχονται σε ποσοστό 15%.
Παράλληλα, το 10% των ερωτηθέντων δηλώνει πως «έχει χρεωθεί» ενώ ένα 11% έχει αναγκαστεί να καταφύγει στις αποταμιεύσεις του.
Αξίζει να αναφερθεί πως δείκτης της πρόθεσης για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες παρέμεινε τον Ιανουάριο στις -68,4 μονάδες.
Την ίδια ώρα, μόλις το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει πρόθυμο- θετικό στο ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει ακριβές αγορές, που αφορούν έπιπλα ή ηλεκτρονικά είδη κ.α.
Στην έρευνα του Ιανουαρίου το ΙΟΒΕ εξέτασε (όπως κάνει σε τριμηνιαία βάση) τρία επιπρόσθετα ζητήματα που εξειδικεύουν την πρόθεση για μείζονες αγορές:
Το 92,3% των καταναλωτών στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν είναι πιθανό να αγοράσει αυτοκίνητο το προσεχές 12μηνο, έναντι ποσοστού 95,5% τον Οκτώβριο.
Το 0,9% των νοικοκυριών δηλώνει ότι ίσως να προβεί σε αγορά ή κατασκευή κατοικίας τον επόμενο χρόνο (από 1,9% τον Οκτώβριο).
Νέα υποχώρηση σημείωσε το ποσοστό των νοικοκυριών που δηλώνουν ότι είναι αρκετά ή πολύ πιθανό να πραγματοποιήσουν σημαντικές δαπάνες βελτίωσης/ανανέωσης της κατοικίας τους το προσεχές 12μηνο. Περιορίστηκε στο 9,5% από 10,9% τον Οκτώβριο.ΠΗΓΗ
 
 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...