Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...!!ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΜΕ ΑΘΙΚΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΗΛΙΚΙΑΣ 5.000 ΕΤΩΝ!!ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ 15 ΚΤΙΡΙΑ!!ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΥΔΟΙ!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!!


ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...!!ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΜΕ ΑΘΙΚΤΗ  ΔΙΑΤΑΞΗ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ  ΗΛΙΚΙΑΣ 5.000 ΕΤΩΝ!!ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ 15 ΚΤΙΡΙΑ!!ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΥΔΟΙ!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!!

 

 
Στην Ελλάδα Βρίσκεται η Αρχαιότερη Άθικτη Βυθισμένη Πόλη στον Κόσμο Ηλικίας 5.000 ετών.

Στην νότια Ελλάδα υπάρχει ένα μικρό χωριό και πολύ κοντά του βρίσκεται μία αρχαία πόλη που χρονολογείται στα 5.000 χρόνια. Ωστόσο, εκεί δεν είναι ένας συνηθισμένος αρχαιολογικός χώρος, καθώς η πόλη βρίσκεται περίπου 4 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και πιστεύεται ότι είναι η αρχαιότερη γνωστή βυθισμένη πόλη στον κόσμο.

Στην Πελοπόννησο, στα ανοιχτά της Λακωνίας υπάρχει μία μικρή νησίδα που ονομάζεται Παυλοπέτρι από τα ονόματα του Πέτρου και Παύλου. Εκεί, βρίσκεται μία αρχαία βυθισμένη πόλη. Είναι απίστευτα καλά σχεδιασμένη με δρόμους, διώροφα σπίτια με κήπους, ναούς, ένα νεκροταφείο και ένα πολύπλοκο σύστημα διαχείρισης νερού που περιλαμβάνει κανάλια καθώς και σωλήνες ύδρευσης.

Στο κέντρο της πόλης, υπάρχει μία τετράγωνη δομή ή πλατεία, με διαστάσεις περίπου 40 Χ 20 μέτρα και τα περισσότερα από τα κτίρια που έχουν βρεθεί διαθέτουν έως και 12 δωμάτια. Ο σχεδιασμός αυτής της πόλης ξεπερνάει το σχεδιασμό πολλών σημερινών σύγχρονων πόλεων.

Η βυθισμένη πολιτεία είναι τόσο παλιά που πιστεύεται ότι υπήρχε ήδη κατά την εποχή που γράφτηκε το φημισμένο αρχαίο ελληνικό έπος «Ιλιάδα». Έρευνα του 2009 αποκάλυψε ότι η περιοχή εκτείνεται για περίπου 9 στρέμματα και τα στοιχεία δείχνουν ότι είχε κατοικηθεί πριν από το 2800 π.Χ.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η πόλη βυθίστηκε γύρω στο 1000 π.Χ. λόγω σεισμών που μετατόπισαν τη γη. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό ακόμα και μετά από 5.000 χρόνια, η διάταξη της πόλης εξακολουθεί να είναι σαφώς ορατή ενώ έχουν ήδη εντοπιστεί τουλάχιστον 15 κτίρια.

Η διαρρύθμιση της πόλης είναι τόσο ξεκάθαρη, σύμφωνα με το ancient-origins.net, ώστε ο επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας, John Henderson του Πανεπιστημίου του Nottingham και η ομάδα του, κατάφεραν να δημιουργήσουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι μια εξαιρετικά ακριβής 3D ανακατασκευή της πόλης, στο βίντεο παρακάτω.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η αρχαία πόλη υπήρξε εμπορικό κέντρο τόσο για τον Μινωικό Πολιτισμό όσο και για τον Μυκηναϊκό. Διάσπαρτα σε όλη τη περιοχή υπάρχουν μεγάλα δοχεία αποθήκευσης από πηλό, αγάλματα, καθημερινά εργαλεία και άλλα τεχνουργήματα. Το όνομα της αρχαίας βυθισμένη πόλης είναι επί του παρόντος άγνωστο καθώς και ο ακριβής ρόλος της στον αρχαίο κόσμο.

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά
Loading...