Προσλήψεις 3.000 πτυχιούχων σε υπουργεία – Οι ωφελούµενοι θα κατατάσσονται µε βάση 6 κριτήρια και όποιοι διαθέτουν µεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών οι αµοιβές των μισθών θα προσαυξάνονται µηνιαίως κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ αντίστοιχα-Αναλυτικά τα υπουργεία και οι μισθοί-

Προσλήψεις 3.000 πτυχιούχων σε υπουργεία – Οι ωφελούµενοι θα κατατάσσονται µε βάση 6 κριτήρια και όποιοι διαθέτουν µεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών οι αµοιβές των μισθών θα προσαυξάνονται µηνιαίως κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ αντίστοιχα-Αναλυτικά τα υπουργεία και οι μισθοί- 
Μέσα στο επόµενο δίµηνο αναµένεται να προκηρυχθούν οι 3.000 θέσεις του δεύτερου κύκλου προσλήψεων άνεργων πτυχιούχων επιστηµόνων από 22 έως 29 ετών σε υπουργεία και εποπτευόµενους δηµόσιους φορείς. Ο δεύτερος κύκλος του προγράµµατος θα ακολουθήσει τα πρότυπα του ειδικού προγράµµατος που προκηρύχθηκε τον Νοέµβριο για τις 5.500 θέσεις στο ∆ηµόσιο.
Μια αρχική καταγραφή των αναγκών των υπουργείων, την οποία παρουσιάζει σήµερα το «Εθνος – Εργασία+», δείχνει κατ’ αρχάς 2.580 θέσεις, στις οποίες δεν αποκλείεται να προστεθούν και περίπου 400 θέσεις οι οποίες θα αφορούν πιθανότατα στην επαναπροκήρυξη από τον πρώτο κύκλο των 5.500.
Με βάση αυτή την καταγραφή, η οποία βέβαια υπόκειται σε διορθώσεις και συµπληρώσεις, φαίνεται πως οι νέες θέσεις που θα προκηρυχθούν θα αφορούν στα υπουργεία Αµυνας (περί τις 540 θέσεις), Εργασίας (περί τις 50 θέσεις), Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων (περί τις 930 θέσεις), Ναυτιλίας (περί τις 150 θέσεις), Οικονοµικών (περί τις 400 θέσεις), Υποδοµών (περί τις 400 θέσεις) και Ψηφιακής Πολιτικής (περί τις 90 θέσεις). Οι ζητούµενες ειδικότητες θα είναι πολλές, όπως γεωπόνοι, διοικητικοί/λογιστικοί υπάλληλοι, µηχανικοί, νοµικοί, πολιτικοί µηχανικοί κ.ά.
Στον νέο κύκλο αναµένεται να συµµετάσχουν οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στο µητρώο του ΟΑΕ∆ οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου Τριτοβάθµιας Πανεπιστηµιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και δεν συµµετέχουν σε πρόγραµµα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται µε οποιονδήποτε τρόπο. Στον νέο κύκλο, όπως και στον πρώτο, δεν θα υπάρχει προϋπόθεση ελάχιστου χρόνου παραµονής στα µητρώα του ΟΑΕ∆ πριν από την αίτηση συµµετοχής, ώστε να µπορούν να συµµετάσχουν και οι άνεργοι µίας µέρας. Η ένταξη στο πρόγραµµα θα γίνεται µε ηλεκτρονική αίτηση στην οποία ο ωφελούµενος αναµένεται να επιλέγει µια ειδικότητα απασχόλησης και περισσότερες από τρεις υπηρεσίες τοποθέτησης, που ανήκουν στον ίδιο ή και σε διαφορετικούς φορείς υποδοχής.
Οι ωφελούµενοι θα κατατάσσονται µε βάση 6 κριτήρια:
Χρονικό διάστηµα συνεχόµενης εγγεγραµµένης ανεργίας
Μεταπτυχιακός τίτλος
Διδακτορικός τίτλος
Ετήσιο εισόδηµα ατοµικό ή οικογενειακό
Αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω
Ιδιότητα του δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήµατος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)
Από 990 έως 1.140 ευρώ
Οι ακαθάριστες µηνιαίες αµοιβές των ωφελουµένων θα ανέρχονται:
για την κατηγορία Πανεπιστηµιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) σε έως 1.040 ευρώ
για την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) σε έως 990 ευρώ.
Για τους ωφελουµένους οι οποίοι διαθέτουν µεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών, οι αµοιβές θα προσαυξάνονται µηνιαίως κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ αντίστοιχα και θα διαµορφώνονται ως εξής:
Για τους κατόχους µεταπτυχιακού τίτλου σπουδών:
για την κατηγορία ΠΕ, έως 1.090 ευρώ
για την κατηγορία ΤΕ, έως 1.040 ευρώ
Για τους κατόχους διδακτορικού:
για την κατηγορία ΠΕ, έως 1.140 ευρώ
για την κατηγορία ΤΕ, έως 1.090 ευρώ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 

Loading...
Από το Blogger.