Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ....!!ΠΟΣΟ κοστίζει μία ζωή ΧΑΜΕΝΗ;;;ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΣΕ Αποζημίωση 21 εκατ. σε ένανΑΘΩΟ που πέρασε 39 χρόνια στη φυλακή!!Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ...!!ΦΩΤΟ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΕ ΦΥΛΑΚΗ!![2 ΒΙΝΤΕΟ]



ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ....!!ΠΟΣΟ κοστίζει μία ζωή ΧΑΜΕΝΗ;;;ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΣΕ Αποζημίωση 21 εκατ. σε ένανΑΘΩΟ  που πέρασε 39 χρόνια στη φυλακή!!Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ...!!ΦΩΤΟ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΕ ΦΥΛΑΚΗ!![2 ΒΙΝΤΕΟ]



Αποζημίωση… 21 εκατομμυρίων δολαρίων θα λάβει ο Αμερικανός Craig Coley, ο οποίος φυλακίστηκε 39 χρόνια για ένα έγκλημα που δεν είχε διαπράξει. 
Ο 71 ετών σήμερα Coley φυλακίστηκε το 1978 για τη δολοφονία της Rhonda Wicht και του 4χρονου γιου της, Donald. Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα αποδείχθηκε περίτρανα η αθωότητά του και οι Αρχές καλούνται, πλέον, να του καταβάλουν την τεράστια αποζημίωση. 
Στις 22 Νοεμβρίου του 2017, ύστερα και από τις μεγάλες προσπάθειες της οικογένειάς του, ο άνδρας απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες και κρίθηκε αθώος. 
 
Αρχικά αποφασίστηκε να του δοθεί αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων από την Καλιφόρνια – 140 δολάρια για κάθε μία από τις 13.991 που πέρασε πίσω από τα κάγκελα. Μήνες αργότερα, όμως, ο Coley κατέθεσε μήνυση και το ποσό που του εκδικάστηκε ήταν κατάτι υψηλότερο. 
Συγκεκριμένα, η πολιτεία πρέπει να δώσει 4.9 εκατομμύρια δολάρια στον 71χρονο, ενώ η συνολική αποζημίωσή του θα φτάσει τα 21 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων των ποσών που θα πρέπει να καταβληθούν από ασφαλιστικές εταιρίες και άλλες πλευρές.

Η αστυνομία δεν χειρίστηκε σωστά την υπόθεση



Όπως αποδείχθηκε, τα στοιχεία στα οποία είχαν στηριχθεί οι Αρχές για την φυλάκιση του Coley ήταν εντελώς λανθασμένα. Χαρακτηριστικό είναι πως σε ένα από τα βασικά στοιχεία της υπόθεσης, βρέθηκε και αναλύθηκε δείγμα DNA, το οποίο, όμως, δεν ανήκε στον καταδικασθέντα για τις δολοφονίες. 
Όπως αναφέρει το CNNi, κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης της υπόθεσης τρεις αστυνομικοί ισχυρίστηκαν πως ένας από τους ντετέκτιβ που είχε αναλάβει τις δολοφονίες είχε «χειριστεί την υπόθεση λάθος». 
Ο Coley δεν είχε φάκελο στην αστυνομία, ούτε ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς πριν συλληφθεί. Οι ιθύνοντες της φυλακής τον περιέγραψαν ως «μοντέλο κρατουμένου». Στα 39 χρόνια του εγκλεισμού του ο 71χρονος αφοσιώθηκε στην θρησκεία, πήρε δύο πτυχία και ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές. 
«Η κοσμιότητα με την οποία ο Coley αντιμετώπισε την μακρά και άδικη ποινή του είναι εξαιρετική», σημείωσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια.




Loading...