Ticker

10/recent/ticker-posts

«Θερίζει» η γρίπη Η1Ν1:ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ – Τέσσερα ΝΕΑ κρούσματα στη Λάρισα

 

Η 78χρονη σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργο Φραγκιαδάκη δεν υπάρχει άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα γρίπης τύπου Η1Ν1 στο νοσοκομείο, ωστόσο παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα ΤΕΠ για γριπώδη συνδρομή κυρίως σε μικρές ηλικίες.
Τα κρούσματα εποχικής γρίπης διαρκώς αυξάνονται – μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου είχαν καταγραφεί από το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων 117 περιστατικά με νοσηλεία σε Εντατικές και 18 θάνατοι –, όμως σε ανάλογο ανοδικό κύμα είναι και τα προβλήματα και οι ελλείψεις σχετικά με την εποχική αυτή νόσο.
Παράλληλα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας με τον ιό της γρίπης H1N1 , σύμφωνα με τον πρόεδρο των γιατρών στο νοσηλευτικό ίδρυμα Λάμπρο Καραγιώργο.
«Υπάρχει μία γενικότερη ανησυχία. Ο φετινός ορότυπος του ιού τους πιάνει όλους. Η Λάρισα ωστόσο δεν έχει ακόμη δώσει περιστατικό, δεν ξέρουμε με τι δύναμη θα έρθει. Είναι σαν μία καταιγίδα, από κάπου περνάει και από κάπου όχι. Δεν γνωρίζουμε τι εμβολιαστικό ποσοστό έχουμε για παράδειγμα… Αν έχουμε ένα καλό επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης μπορεί να λάβει ελάχιστη έκταση», τόνισε ο πρόεδρο του νοσοκομείου.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...