Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!ΑΝΟΙΞΕ Ο ''ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ''!!Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ...!!''ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΚΟΠΙΑ...!!ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ...ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ...!!Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΩ...!!


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!ΑΝΟΙΞΕ Ο ''ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ''!!Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ...!!''ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΚΟΠΙΑ...!!ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ...ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ...!!Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΩ...!!


 
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει δεκτή την «Βόρεια Μακεδονία» στον ΟΗΕ και επικρίνει τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ στο όλο θέμα. Να σημειώσουμε ότι η Μόσχα ρίχνει το βάρος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, διότι εκεί μπορεί να προβάλλει βέτο και μπλοκάρει την ένταξή της ως «Βόρεια Μακεδονία».

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» εδω και 29 χρόνια, αλλά δέχεται την ύπαρξη αυτού του κράτους στον ΟΗΕ ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως προέβλεπε η ελληνοσκοπιανή ενδιάμεση συμφωνία.

«Στις 11 Ιανουαρίου η Βουλή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας ψήφισε υπέρ των συνταγματικών τροπολογιών για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε αντιστοιχία με την Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι προφανής, η συνέχιση της έξωθεν επιβαλλόμενης διαδικασίας της αλλαγής με τεχνητό τρόπο της ονομασίας της χώρας με σκοπό τη βεβιασμένη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

“Αυτό πραγματοποιείται κατά παράβαση της ‘μακεδονικής’ νομοθεσίας. Η θέση του προέδρου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και η γνώμη της πλειοψηφίας του λαού της, που απορρίπτουν την συμφωνία των Πρεσπών, αγνοούνται» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Την ύπαρξη εκρηκτικής κατάστασης, που απειλεί να υπονομεύσει την σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, επιβεβαιώνουν επίσης εύγλωττα τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα, όπως η αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του αρχηγού του κόμματος ‘Ανεξάρτητοι Έλληνες’ Πάνου Καμμένου, που τάσσεται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, η έναρξη της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Aξίζει να επισημανθεί ότι στην Αθήνα τη συμφωνία των Πρεσπών προωθούν, αγνοώντας την γνώμη των πολιτών της χώρας, ενώ, για δημοψήφισμα στο ζήτημα αυτό που αφορά τα ριζικά εθνικά συμφέροντα, δεν γίνεται λόγος».

Ειδικότερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι «πρέπει να βρεθεί μια βιώσιμη λύση, χωρίς εξωτερικές πιέσεις ή την επιβολή όρων και προϋποθέσεων από το εξωτερικό, η οποία θα βασίζεται στην ευρεία λαϊκή στήριξη — τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο και στην Ελλάδα — και η οποία θα είναι αποκλειστικά εντός του νομικού πλαισίου».

«Η απόφαση της Bουλής της ΠΓΔΜ που ψήφισε υπέρ της αλλαγής της ονομασίας της χώρας, έχει επιβληθεί έξωθεν και δεν εκφράζει την βούληση του λαού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Στις 11 Ιανουαρίου η Βουλή της ΠΓΔΜ ψήφισε υπέρ των συνταγματικών τροπολογιών για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε αντιστοιχία με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι προφανής, η συνέχιση της έξωθεν επιβαλλόμενης διαδικασίας της αλλαγής με τεχνητό τρόπο της ονομασίας της χώρας με σκοπό τη βεβιασμένη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Αυτό πραγματοποιείται κατά παράβαση της νομοθεσίας της ΠΓΔΜ. Η θέση του προέδρου της ΠΓΔΜ και η γνώμη της πλειοψηφίας του λαού της, που απορρίπτουν την συμφωνία των Πρεσπών, αγνοούνται» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, «το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ψηφίσματος 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Τι σημαίνει αυτό; Οτι αν η Ρωσία θέσει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας τα Σκόπια, που τώρα είναι ενταγμένα ως FYROM στον ΟΗΕ, δεν θα μπορούν να ενταχθούν ως «Βόρεια Μακεδονία».

Η ρωσική στόχευση: Να μην καταστεί δυνατή η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως «Βόρεια Μακεδονία» από την στιγμή που δεν θα τεθεί εντός ΟΗΕ το κράτος με τη νέα ονομασία!
 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Loading...