Ticker

10/recent/ticker-posts

ΛΙΓΟΙ...ΑΛΛΑ ΦΟΝΙΚΟΙ...ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ''ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ'' ΟΙ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΠΑΘΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΟΠΛΙΕΣ!!ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!!

ΛΙΓΟΙ...ΑΛΛΑ ΦΟΝΙΚΟΙ...ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ''ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ'' ΟΙ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ  ΠΟΥ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΠΑΘΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΟΠΛΙΕΣ!!ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!!

 


Αποτελείται από 110 άντρες και 4 αξιωματικούς. Ιδρύθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1506, όταν ο πάπας Ιούλιος Β’ προσέλαβε 150 Ελβετούς μισθοφόρους, oι οποίοι ήταν περιζήτητοι εκείνη την εποχή για τις σπουδαίες πολεμικές υπηρεσίες που προσέφεραν.
Για να γίνει κάποιος μέλος της θα πρέπει να είναι Ελβετικής υπηκοότητας, Καθολικός, να έχει υπηρετήσει στον ελβετικό στρατό και να έχει απολυτήριο λυκείου. Πρέπει επίσης να έχουν ελάχιστο ύψος 1,74 και να είναι ηλικίας 19-30 ετών.Οι γυναίκες δεν γίνονται δεκτές.
Η εκπαίδευση τους επικεντρώνεται σε τακτικές προστασίας υψηλών προσώπων, πολεμικές τέχνες και χρήση όλων των τύπων ελαφρών πυροβόλων όπλων. Ο οπλισμός των φρουρών στην είσοδο της οικίας του πάπα αποτελείται από λογχοπελέκεις και σπαθιά. Τα υπόλοιπα μέλη όμως, τα οποία βρίσκονται στις κανονικές υπηρεσίες φύλαξης φέρουν σύγχρονο οπλισμό.

Στις 13 Μαΐου 1981, τη στιγμή της απόπειρας της δολοφονίας του πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ από τον Τούρκο Μεχμέτ Αλί Ακσα, ένα μέλος της φρουράς έπεσε πάνω στον Ποντίφικα και τον προστάτεψε με το σώμα του.
Loading...