Ticker

10/recent/ticker-posts

ΚΑΙΡΟΣ-ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΕΜΥ!!ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!''ΣΟΦΙΑ'' ΚΑΙ ''ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ'' ΗΤΑΝ ''ΑΡΝΑΚΙΑ'' ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΧΑΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ...!!ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!


ΚΑΙΡΟΣ-ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΕΜΥ!!ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!''ΣΟΦΙΑ'' ΚΑΙ ''ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ'' ΗΤΑΝ ''ΑΡΝΑΚΙΑ'' ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΧΑΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ...!!ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!



Μπορεί μετά τη σφοδρή χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Αττική να βγήκε ένας υπέρλαμπρος ήλιος, ωστόσο, η κακοκαιρία δεν λέει να υποχωρήσει.

Μετά από δύο ισχυρότατα κύματα, τη «Σοφία» και τον «Τηλέμαχο», ένα τρίτο επίσης σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλησιάζει τη χώρα μας από τα βορειοδυτικά και θα πλήξει τις περισσότερες περιοχές την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι ισχυρές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και συγκεκριμένα, σε Ήπειρο, Μακεδονία – συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης -, Θράκη, Θεσσαλία και δυτική Στερεά.

Από το ύψος της Λαμίας και νοτιότερα τα φαινόμενα θα είναι μεν πιο ήπια, ωστόσο, θα επικρατήσουν οι ισχυρότατες καταιγίδες.

Σφοδρές βροχοπτώσεις θα πλήξουν την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου, όπως επίσης και τις Κυκλάδες.

Πιο συγκεκριμένα:

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται για την Τετάρτη, από τα δυτικά, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι – νοτιοδυτικοί, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά από το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο, όμως τις βραδινές και κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο Γ. ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ

Στο νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από νωρίς το πρωί της Τετάρτης αναφέρθηκε στο ραδιόφωνο 104.6 ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Ο κ. Καλλιάνος χαρακτήρισε πιο επικίνδυνο το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται αύριο, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα επικρατήσει πυκνή χιονόπτωση σε Δυτική Στερεά, Πελοπόννησο, Ήπειρο, όπου μέσα στην ημέρα, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις.

«Έχει εγκλωβιστεί ψύχος στη χώρα και αυτο το φαινόμενο δυσκολεύει την κατάσταση τις επόμενες ημέρες. Οι πρωινές ώρες της Τετάρτης θα είναι δύσκολες πολύ. Θα έχουμε πυκνό χιόνι και μετά θα «γυρίσει» ο καιρός και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις», σημείωσε.

Ο Γιάννης Καλλιάνος, αναφέρθηκε και στην κακοκαιρία που πλήττει από το απόγευμα της Δευτέρας την Αττική,« από το μεσημέρι της Τρίτης, το χιόνι θα λιώσει, η θερμοκρασία θα ανέβει στους 4 με 5 βαθμούς. Παγωμένος καιρός χωρίς χιόνι».

Θερμοκρασία – ρεκόρ όλων των εποχών στη Φλώρινα

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της EMY ανακοίνωσε πως η χαμηλότερη θερμοκρασία σήμερα ήταν οι -23 βαθμοί Κελσίου και σημειώθηκε στη Φλώρινα.

Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση, η θερμοκρασία αυτή αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.

Η χιονόπτωση που κράτησε για περισσότερα από δύο 24ωρα μπορεί να κόπασε, έστω και προσωρινά, τη θέση της όμως πήραν πλέον οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι συνθήκες παγετού που επικρατούν στη Φλώρινα.

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν είναι αρκετά στο οδικό δίκτυο, όπως αναφέρει το neaflorina.gr, όμως οι εικόνες που άφησε πίσω του ο χιονιάς είναι εντυπωσιακές, καθώς ο ποταμός Σακουλέβας, που διασχίζει τη Φλώρινα, έχει πια παγώσει.

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΕΜΥ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ αργότερα πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6, από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με ασθενείς βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά – ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) που τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -02 (μείον 02) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Στη Ζάκυνθο νεφώσεις με βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα δυτικά και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τη νύχτα στη Θράκη. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα). Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -07 (μείον 07) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και πρόσκαιρα σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 βαθμιαία στο Ιόνιο 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια. Η θερμοκρασία από -02 (μείον 2) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις, βαθμιαία τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Θεσσαλίας, κατά τόπους πυκνές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. από το μεσημέρι 6 με 8 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -06 (μείον 6) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη με ασθενείς βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Το απόγευμα και από τα δυτικά θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στις Κυκλάδες από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. από το απόγευμα τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σε νότιους νοτιοδυτικούς 6 και το βράδυ 7 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία 7 με 8 και από το μεσημέρι 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Loading...