Ticker

10/recent/ticker-posts

ΆΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ:''Όταν βλέπεις ένα κακό γύρω σου και δεν διαμαρτύρεσαι, είσαι συνένοχος''!!ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!



ΆΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ:''Όταν βλέπεις ένα κακό γύρω σου και δεν διαμαρτύρεσαι, είσαι συνένοχος''!!ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!

 

 

Η ευθύνη που έχει ο κάθε άνθρωπος για ό,τι συμβαίνει στην πατρίδα του…



«Κάποτε μοῦ εἶχε πεῖ ὁ πατήρ Πορφύριος, που τον εἶχα πνευματικό μου, ὅτι ὅταν βλέπεις και γίνεται ἕνα κακό γύρω σου και δεν διαμαρτύρεσαι, εἶσαι συνένοχη. Και μάλιστα, μοῦ το εἶχε πεῖ σε κάποιο θέμα που εἶχε δημιουργηθεῖ στην Ὑπηρεσία, που κι ἐγώ φοβόμουν…



Κάποιος πρωθυπουργός παλιά, μόλις ἀνέβηκε κατήργησε την ἀργία τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Ἀπό τη θέση μου πῆρα ὅλα τα ὑποκαταστήματα που εἶχε το Ταμεῖο Ἐμπόρων στην ἐπαρχία, Πρέβεζα, Θεσσαλονίκη ὅλα,



και τους εἶπα ὅτι καθένας ἀπό σᾶς θα στείλει ἕνα τηλεγράφημα διαμαρτυρίας στον ὑπουργό και στον πρωθυπουργό. Ἕνας ἀπό σᾶς θα πάρει ἄλλους εἴκοσι, οἱ ἄλλοι εἴκοσι ἄλλους εἴκοσι και ὄντως ἔγινε.



Τελικά, ἡ ἀργία τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ἐπανῆλθε σε ἕνα μήνα με Προεδρικό Διάταγμα.



Δεν θα τα κατάφερνα ποτέ μόνη μου. Το ξεκίνησα με την εὐλογία τοῦ πατρός Πορφυρίου. Μην νομίζει κανείς ὅτι εἶναι μόνος του και δεν μπορεῖ να κάνει τίποτα.



Μπορεῖ. Ὁ κάθε ἕνας ἄνθρωπος, ἔχει τη δύναμη να διαμαρτυρηθεῖ, ἀλλιῶς εἶναι συνένοχος και ὑπεύθυνος».



Ὅταν βλέπεις ἕνα κακό γύρω σου και δεν  διαμαρτύρεσαι, εἶσαι συνένοχος…



Άγιος Πορφύριος
Loading...