Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ...!!ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ...!!ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΗ...!!


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ...!!ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ...!!ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΗ...!!

 



Σε ένα πρωτοφανές αλαλούμ εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να ολοκληρωθεί η χθεσινή διακοπείσα συνεδρίαση και να γίνει η ονομαστική ψηφοφορία.
Από το πρώτο λεπτό της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ζήτησε τον λόγο, λέγοντας πως η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία είναι άκυρη καθώς ο χθεσινός προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος παράνομα διέκοψε την ψηφοφορία που ήταν σε εξέλιξη.
«Κατά την χθεσινή διαδικασία άρχισε ψηφοφορία, όχι ονομαστική και διεκόπη και από τον προεδρεύοντα ετέθη θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας. Είναι ακατανόητο σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα η διακοπή της ψηφοφορίας όταν ο προεδρεύων διαπιστώνει την απόρριψη του νομοθετήματος και τότε προκηρύσσει ονομαστική για την επόμενη μέρα.
Έχει προκληθεί μέγα ζήτημα να  τοποθετηθούν όλα τα κόμματα και να γίνει επ’αυτού ψηφοφορία. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε την ονομαστική σαν να έχουν γίνει όλα καλώς, δεν είχε δικαίωμα ο προεδρεύων είχε αρχίσει η ψηφοφορία και προσπάθησε με την μεθόδευση αυτή να σώσει το νομοθέτημα για την κυβέρνηση.
Η Κυβέρνηση είναι πλέον μια κυβέρνηση μειοψηφίας και δεν μπορεί να κυβερνά κατά αυτόν τον τρόπο, η Βουλή έχει δικαίωμα να καταψηφίζει, τέτοιου τύπου μεθοδεύσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές» σχολίασε η ΝΔ νωρίτερα είχε κάνει λόγο για «Εχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας, πάλι ψάχνει πρόθυμους».
Η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές στη Βουλή από δω και πέρα όλα τα νομοσχέδια θα ψηφίζονται με ονομαστικές ψηφοφορίες προκειμένου να διατυπώνεται η πλειοψηφία επί των νομοσχεδίων.

Επειδή πράγματι υπάρχει ένα ζήτημα για το αν θα διευκολυνθούν οι όχι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες να ξέρετε ότι εφεξής θα γίνονται ονομαστικές ψηφοφορίες για όλα τα νομοσχέδια για να τελειώνουμε για να δούμε ποιος θα ωφεληθεί, η Βουλή, η  λειτουργία  των εργασιών η δημοκρατία ποιος θα ωφεληθεί», είπε χαρακτηριστικά η Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Τους τόνους ανέβασε  ο Ευάγγελος Βενιζέλος οποίος έκανε λόγο για θεσμική εκκρεμότητα: «Η  κυβέρνηση  δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία  της Βουλής άρα στις επιμέρους ψηφοφορίες του κοινοβουλευτικού έργου δεν υπάρχει τεκμήριο πλειοψηφίας, η κυβέρνηση έχει την τυπική  πλειοψηφία της Βουλής αλλά δεν λειτουργεί στις ψηφοφορίες τεκμήριο δεδηλωμένης.
Αυτό λοιπόν κάθε φορά πρέπει να επιβεβαιώνεται με τις πρακτικές της Βουλής.  Μέχρι  τώρα πρακτική  της Βουλής ήταν οι εκπρόσωποι των κομμάτω να ψηφίζουν . Άνοιξε  η  διαδικασία με τον συνήθη τρόπο και απερρίφθη το νομοσχέδιο επί της αρχής αυτό συνέβη.
Το συμβάν αυτό δείχνει ότι δεν είχε το προεδρείο της Βουλης  την πολιτική προνοητικότητα που έπρεπε και  αυτό το οποίο συνέβη είναι ότι απεδείχθη το αντιφατικό και ιδιότυπο της κατάστασης. Τυπικά έχουμε κυβέρνηση ουσιαστικά όμως δεν έχουμε πλειοψηφία, η χώρα βρίσκεται σε μία κατάσταση θεσμικής εκκρεμότητας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του εκβιασμού των Πρεσπών. Θυσιάσετε το νομοσχέδιο για να πορευτεί η χώρα στοιχειωδώς μέχρι τις εκλογές το ταχύτερο δυνατό. Εαν  εξακολουθήσετε να διαστρέφετε  τους θεσμούς τότε προσωπικά εγώ δεν έχω καμία θέση στην συζήτηση και την ψηφοφορία αυτή. Είναι αλλοίωση των θεσμών».


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...